Ana Sayfa Gündem, Sağlık 2 Ekim 2023 961 Görüntüleme

Babaeski Devlet Hastanesinde palyatif bakım merkezi yeni ve nitelikli alanında

Babaeski Devlet Hastanesi bünyesinde mevcut 9 yataklı olarak hizmet veren Palyatif Bakım Merkezi yeni ve nitelikli alanında dualarla faaliyete geçti.

Palyatif bakımın insanlık hizmeti olduğunu ifade eden AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam; ‘’Genç nüfus artsa bile ömürlerin uzamasıyla birlikte yaşlı nüfus oluşuyor. Bu çok önemli bir alan. Buradaki eğitimleri çok önemli’’ dedi.

Palyatif bakımda çalışanlara da ek bir parantez açan Milletvekili Sarıçam; ‘’Şefkatli, melek çalışanlarımızın da gayretlerini önemsiyorum. Bu aynı zamanda büyük bir insanlık hizmeti. Hem işiniz olduğu için şanslısınız hem de manevi olarak kendinizi tatmin edeceğiniz bir işiniz var’’ dedi.

Bir doktor eşi olarak palyatif bakımın ne demek olduğu üzerinde uzun süre çalıştığını ifade eden Kırklareli Valisi Birol Ekici; ‘’Palyatif, yatalak hasta bakımı olarak tarif edilebilir. Bundan 30 sene önce bizim dedelerimize hastanın artık sonu eve götürün derlerdi. Eve götürün denilen hastalara artık palyatif bakım servisinde hizmet sunulacak. Bu hizmet gerçekten en zor hizmet’’ dedi.

Palyatif Bakım Servislerinde hastalara en güzel şekilde bakıldığını ifade eden Vali Ekici; ‘’Bizim bir yatak değiştirmemiz ile hastanede çalışan birinin yatağını değiştirmesi arasında binlerce fark var. Hem kalite farkı var hem de beceri farkı var’’ dedi.

Protokol üyeleri tarafından kesilen kurdeleyle Babaeski Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisinin Yeni Hizmet alanında Faaliyete geçiş töreni yapıldı. Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit ve Babaeski Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Camettin Atam’ın palyatif bakım servisi hakkında verdiği bilgiler eşliğinde Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve protokol üyeleri palyatif bakım servisini gezdi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com