Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 14 Ekim 2023 251 Görüntüleme

VATAN PARTİSİ : FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanlığı, ABD ve İsrail’ e karşı Filistin’ in bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin yanında olduklarını bildirdi.  Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanı Erdal Demirkan tarafında açıklanan kamuoyu açıklamasında, “ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı direnen Filistin’ in yanındayız. Zulme boyun eğmeyen Filistin halkıyla omuz omuzayız, 7 Ekimde Hamas’ ın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ hareketini destekliyoruz”   denildi.

          İl Başkanı E. Demirkan açıklamasının devamında, “Filistin toprakları İsrail işgali altındadır. Filistin, zulme karşı savaşmaktadır. Bağımsızlık uğruna ve işgale karşı verilen her türlü savaş haklıdır. İsrail, ABD’ nin ana üssüdür. İsrail’ in yayılmacı ve saldırgan politikasının altında ABD vardır. Bölge ülkelerinin emperyalizm karşısında oluşacak birliği bugün hiç olmadığı kadar önemlidir. İtidal çağrıları yaparak Filistin meselesi çözülemez. Tarafsızlık İsrail’ in ve ABD’nin ekmeğine yağ sürmektir.”

          “İsrail’ in saldırganlığını durdurmak ve Filistin’ in mücadelesini zafere ulaştırmak için, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’ in açıkladığı, İsrail-Filistin Savaşı’ na ilişkin “Vatan Partisi’ nin Üç Ayaklı Planı” uygulanmalıdır. ABD İsrail’ e destek vermek için dünyanın en büyük uçak gemisini yolluyor. On yıllardır insan hakları ve demokrasi bahanesiyle ABD, Vietnam’ ı, Afganistan’ ı, Irak’ ı, Suriye’ yi, Libya’ yı ve daha nicelerini işgal etti, mazlumları katletti. Dünyanın en büyük teröristine, ABD’ ye meydan okuyoruz. Tanklarıyla, toplarıyla, dünyanın en büyük uçak gemileriyle gelseler de Batı Asya’ nın direnişini kıramayacaklar. ABD, dünyanın jandarması değildir.

          Arap karşıtlığından ötürü İsrail yandaşlığına soyunan sözde, Türk milliyetçileri var. Türk milliyetçiliği emperyalizme karşı tavırda sınanır. Türk milliyetçisi bağımsızlık mücadelelerinden yanadır, İsrail’ in emperyalist politikalarını destekleyen mazlum Filistin halkı düşmanı Türk milliyetçisi olamaz. “Filistin İsrail’ e saldırarak kendini bitirecek” , Filistin’ in İsrail’ e saldırması İsrail’ e yaradı,” diyenler Mustafa Kemal Paşa Anadolu’ da savaşa başladığı zaman “aman savaşmayalım, bizi tümüyle işgal ederler” diyen mandacıların devamıdır. Mustafa Kemal Paşa’ yı vatana ihanetle suçlayan Damat Feritlerden ve Ali Kemallerde aynı kaygılarla vatanı sattılar. Türkiye’ de mandacılığa ve emperyalizm uşaklığına izin vermeyeceğiz.

          Vatan Partisi, ABD-İsrail saldırganlığını stratejik düzlemde durdurmak için uygulanması gereken üç ayaklı bir çözüm planı önermektedir.

1-) Doğu Kudüs merkezli bağımsız Filistin Devletinin kurulması.

 2-) ABD ve İsrail’ in ‘Kürdistan’ adı altında İkinci İsrail Devleti’ ni kurma girişiminin bugün öncelikle Suriye ve Irak topraklarında bozguna uğratılması.

 3-) ABD-İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ortaklığının Doğu Akdeniz’ deki saldırganlığının boşa çıkartılması.

          “Başkenti Kudüs-u Şerif olan Filistin Devleti kurulduğunda hep birlikte Mescid-i Aksa’ yı ziyaret edeceğiz.”

Basın Bülteni

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com