Ana Sayfa Gündem 15 Ekim 2023 232 Görüntüleme

2 Ekim’den itibaren başlandı!

Şehirlerarası karayollarında kazaların yoğunlukla meydana geldiği güzergâhlarda hızdan kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve güvenli trafik akışını temin etmek amacıyla Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri sınırları içerisinde çalışmaları sonuçlandırılan 33 Ortalama Hız İhlal Tespit Sisteminin 02 Ekim 2023 tarihli Bakanlık Olur’u doğrultusunda “Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri” hız ihlallerinin verileri Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğünce 02 Ekim 2023 tarihinden itibaren idari yaptırım karar tutanağına dönüştürülmeye başlandığı açıklandı.

Hız koridorunun bulunduğu güzergâhlarda sürücülerin bilgilendirilmesi adına gerekli işaretlemeler hız koridorlarının girişlerine asılmış olup; Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemleri ile yapılan hız ihlali denetimlerinde, sürücülerimiz üzerindeki trafik güvenliği algısının güçlendirilmesi ve algılanan yakalanma risk duygusunun artırılması hedefleniyor.

Yapılan açıklamada vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanmasının öncelik olduğu hatırlatıldı ve sürücülerin yasal hız sınırları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uymaları gerektiği bildirildi. (Haber Merkezi)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com