Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 28 Ekim 2023 263 Görüntüleme

CHP Atatürk Anıtına çelenk sundu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 28 Ekim’de gerçekleştirilen çelenk sunma törenlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Babaeski İlçe Başkanlığı Atatürk Anıtına çelenk koydu.

CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu, Atatürk Anıtına çelenk sunumundan sonra teşkilatına konuşma gerçekleştirdi. Mutlu konuşmasında; ”Cumhuriyet 19 Mayıs 1919’da aydınlanma yürüyüşü ile başlayan, dış güçler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılan Kurtuluş Savaşının taçlandırdığı Türk Devletinin adıdır.

Cumhuriyetimiz, insanlık ve devletler tarihinin bugüne kadar tanıdığı ender birkaç devlet adamının başında sayılan ve 20. yüzyıla damgasını vuran M.K. ATATÜRK’ün Türk Ulusuna armağan ettiği en güzel ve anlamlı rejim ve bir çağdaşlık projesidir.

Kimsesizlerin kimsesi, mağdurların ve mazlumların gür sesi Cumhuriyet, sadece bir rejim değil, siyasetten hukuka, eğitimden kültürel yapıya kadar hayatın her alanında yaşanan bir devrimdir.

Egemenliğin kaynağını ULUS’a veren, kadın erkek eşitliğinde insanlarımıza çağ atlatan, aklın ve bilimin öncülüğünde laikliği yerleştiren, geçmişte saray saltanatını yıkan, halifeliği kaldıran Cumhuriyetimiz, bugün de yeni saray saltanatı heveslilerine fırsat vermeyecektir.

Rejimin ve devrimlerin sahibi ve bekçisi Türk gençliği kendisine emanet edilen CUMHURİYETİ sonsuza dek koruyacaktır. Cumhuriyet’i yozlaştırmak isteyen gaflet, dalalet hatta ihanet içinde olanlara karşı M.K. ATATÜRK’ün direniş, inanç ve kararlılığı ile yürümeliyiz.

Tutarlı, kararlı, devrimci yapımızı eğmeden bükmeden dış düşmanlara ve onların işbirlikçilerinin Cumhuriyeti yozlaştırmak, onunla inatlaşmak ve hesaplaşmak isteyen kimi zavallılara karşı CUMHURİYETİMİZİ korumaya her türlü tehlikeye karşı dimdik ayakta tutmaya and içtik, kararlıyız. Aydınlanma ve çağdaşlaşma, eksiksiz adalet ve hukuk uygulamaları ile insan ve hak ve özgürlüklerinden ödün verilmeden laik ve devrimci özünü koruyarak sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır.

Sözlerimi Ulu Önder’in 10.Yıl Nutkundan aldığım bir cümle ile bitiriyorum ”Bugün Cumhuriyetimizin 100.yılını doldurduğumuz en büyük bayramdır kutlu olsun” dedi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com