Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset 30 Ekim 2023 393 Görüntüleme

Cumhuriyet’in 100.yılı için Cumhuriyet Balosu düzenlendi

Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şubesi Cumhuriyet’in 100.yılı için Cumhuriyet Balosunu Carnaval Wedding Lounge Düğün Salonunda 28 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirdi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler açılış konuşmasını yaptı.

Cumhuriyet’in 100.yıl dönümü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Atatürkçü Düşünce Derneği Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler; ‘’29 Ekim Türk Milletinin istiklal ve istikbal yolunda kararlılıkla giriştiği kurtuluş mücadelesinin millet egemenliğiyle taçlandığı bir kutlu bir gündür.

Cumhuriyet Türk Milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvedir. Bu tarih ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen büyük bir devrimin yıl dönümüdür’’ dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlamak için Cumhuriyet Balosunda olduklarını ifade eden Babaeski Belediye Başkan Vekili Nuray Öner Polat; ‘’Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılını kutladığımız bu anlamlı gün ülkemizin bağımsızlığını kazandığı, demokrasiyi benimsediği çağdaşlaştığı ve ilerlediği dönemin simgesidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu büyük eseri kurarken egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesini benimsemiş, Türk milletine sonsuz güven duymuştur.

Cumhuriyet millet iradesinin yüksek bir ifadesi olarak bizlere eşitlik, özgürlük ve adaletin teminatını sunmuştur.

Bugün burada bu değerli mirasa sahip çıkmak ve onu daha da ileriye taşımak için toplandık. Babaeski’miz bu kutlu günü coşkuyla yaşayarak gelecek nesillere Cumhuriyetimizin değerlerini aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Bayramı birlik ve beraberlik günüdür. Bu birlik ve beraberlik ruhu bizim gücümüzü, geleceğe olan inancımızı simgeler. Hep birlikte daha aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Siz değerli hemşerilerim bu değerli günde bir araya geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Cumhuriyet Bayramının 100.yılını coşku ve umutla kutlamaya devam edeceğiz’’ dedi.

Program katılımcı çiftlerin valse çıkmasıyla devam etti. Danstan sonra Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinlendi. Şinasi Seçkin şiir okudu. Zeybek gösterisi sunan Gürol Karaman salondan tam not aldı. Marşlar eşliğinde salon coşkuyla Türk Bayraklarını salladı ve eşlik etti.

ADD Babaeski Şube Başkanı Binnur Güdücüler salona şarkı seslendirdi. Program enstrümantel ile devam etti. Şinasi Seçkin sahne aldı. Çekiliş gerçekleştirildi. Atabarı ile başlayan oynama faslından sonra program sona erdi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com