Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 2 Kasım 2023 256 Görüntüleme

Babaeski’de arılı kovan tespiti çalışmaları yapıldı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Babaeski’de arılı kovan tespit çalışmaları yapıldığını açıkladı. Babaeski’de 132 üreticiye ait arılı kovan tespiti yapıldı.

Yapılan açıklamada; “Ülkemizde Arıcılığın mevcut potansiyelinin daha etkin kullanılabilmesi amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından, üreticilerimize Arılı Kovan Desteği veriliyor. İlçe Müdürlüğümüz personelleri tarafından arılık alanları kontrol edilerek, AKS (Arıcılık Kayıt Sisteminde) güncellemeleri yapıldı.

Babaeski ilçemizde, 2023 yılı arılı kovan tespit çalışmaları kapsamında; 32 köy ve mahallede, arı ve arılık alanların kontrolleri tamamlanıp, 132 üreticiye ait arılı kovan tespiti yapıldı. İlçe Müdürlüğümüzün teknik personelleri tarafından, denetimlerimiz devam etmektedir” denildi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com