Ana Sayfa Gündem 12 Aralık 2019 1022 Görüntüleme

İnternetle hayat kolay

Haber: Umut AL

Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu ve kadın üyelere yönelik İnternetle Hayat Kolay Projesi, Dijital Okuryazarlık Eğitimi ile Dijital Pazarlama Eğitimleri verildi.

Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen Habitat Girişimcilik Programı Proje Yöneticisi Dila Demircan Özer tarafından 2014 yılından beri devam eden İnternetle Hayat Kolay Projesi, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için temel itici güç olan bilişim teknolojilerinin herkes tarafından erişilebilir olması hedefi ile henüz internetle tanışmamış veya internet kullanımı konusunda becerileri eksik olan bireylere İnternet Okuryazarlığı Eğitimleri verilerek dijital dönüşümü hızlandırmayı, kapsayıcı iş modellerine Türkiye’den örnek gösterilen, ilk proje olan İnternet ile Hayat Kolay Projesi kapsamında, kadınların sosyal medya okuryazarlık oranlarının artması, ailelerin güvenli internet kullanımını desteklemek için bilgi ve iletişim teknolojileri, yüz yüze eğitimlerin gerçekleştirilmesi ve sosyo-ekonomik hayata katılımlarını desteklemek amacıyla sosyal medya pazarlaması, online satış, e-hizmetler, e-ticaret mevzuatı gibi konularda bilgi birikimlerini geliştirmeyi ve ekonomiye katılımlarını teşvik etmeyi amaçlayan Dijital Okuryazarlık Eğitimi ile Dijital Pazarlama Eğitimi verildi.

İnternetle Hayat Kolay Projesi nedir?

2014 yılından beri devam eden İnternetle Hayat Kolay Projesi, toplumda online hayat ile tanışmamış, dijital dönüşümünü tamamlayamamış kesim için internet kullanımı konusunda temel bilgi eksikliğini gidermeyi amaçlamıştır. Bu amaçla beraber, bireylerin dijital yaşama geçişleri konusunda kapasitelerini eğitimler aracılığı ile geliştirmeyi hedeflemiştir. Proje kapsamında 2014-2019 yılları arasında 46.600 kişiye yüz yüze eğitimler ile ulaşılmıştır. Bu faydalanıcıların %53’ünü kadın katılımcılar oluştururken %47’sini erkek katılımcılar olmuştur. Proje 2014-2019 döneminde başarıyla amacına ulaşmış ve bireylerin bilgi iletişim teknolojilerine erişim imkanlarının artmış olduğu veriler ile doğrulanmıştır.

6 yıldır devam etmekte olan proje, Eylül 2019’da da yeni hedeflerle eğitimlerine devam edecektir. Ekonomik büyümede sürekliliğin sağlanması, sosyal kalkınma ve sosyal adaletin tam olarak gerçekleşmesi, sürdürülebilir kalkınmanın önemli bir unsuru olan kadınların işgücüne katılımı ve istihdamı ile mümkün olacaktır. Günümüz Türkiye’sinde ise kadınların istihdama katılımının ve dijital becerilerinin erkeklere oranla düşük olduğu raporlarla doğrulanmaktadır.

Bu kapsamda 2014 yılından beri devam eden İnternet ile Hayat Kolay Projesi, ikinci fazında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığında kadınların bilgi ve iletişim teknolojileri, e-hizmetler ve e-ticaret gibi konularda bilgi birikimlerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

İnternetle Hayat Kolay Projesi kapsamındaki yeni eğitim içerikleri ile kadınlar öncelikle kendini geliştirme ve gerçekleştirme fırsatı bulacak, içindeki girişimcilik potansiyelini açığa çıkararak istihdama katkı sağlayacak bireyler konumuna gelecektir. 2019-2020 yılları içerisinde İnternetle Hayat Kolay Projesi Eğitim Müfredatı ile 81 ilde 5.000 kadına eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Eğitimlerinden yararlanan kadınlar arasından 500’ü ile Tasarım Odaklı Düşünme Atölyeleri gerçekleştirilmesi ve devamında 100 tanesine mentorluk desteği verilmesi planlanmaktadır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com