Ana Sayfa Gündem 8 Kasım 2023 228 Görüntüleme

PINARHİSAR’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Pınarhisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101.Yıl dönümü kutlamaları 8 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 09.00’da başladı.

8 Kasım 2023 Çarşamba günü Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri saat 10.00’da tören yöneticisi tarafından yapılan çağrı ile Atatürk Anıtına sunuldu.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve Pınarhisar  Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı (Müzik Öğretmeni) Gökçe Mamuzlu yönetiminde İstiklal Marşı  söylendi. Bu esnada Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen iki asker tarafından Türk Bayrağı göndere çekildi. Çelenk Sunma ve kutlama töreninde tören komutanlığını Pınarhisar Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Nilay Hande Altay gerçekleştirdi.

 Çelenk ve kutlama programı Koloğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sinem Celep tarafından sunuldu.

SEHRİN TEMSİLİ KURTULUŞU

Protokolün Şeref Tribününde yerini almasına müteakip saat 10.15’te Cumhuriyet Meydanında şehrin temsili kurtuluşu canlandırıldı ve Kurtuluş Kızı elindeki Türk Bayrağı’nı şeref tribününde Belediye Başkanına teslim etti.

Çelenk Programı Akabinde gerçekleşen kutlama programında;

Pınarhisar’ın kurtuluşunun temsili olarak canlandırıldı.  Pınarhisar İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının Kurtuluş kızıyla birlikte okulların, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi.

Kutlama mesajları  okundu.  Pınarhisar’ın Kurtuluş Tarihçesi ile ilgili öğretmen konuşması gerçekleştirdi.  Sakarya Üniversitesi Konservatuvar öğrencilerinin halk oyunları gösterisi sundu. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri  şiirlerini okudu.  Koloğlu İlkokulu öğrencilerinin gösterisini sundu. Koloğlu İlkokulu öğrencilerinin şiirlerini okudu. Ödül Töreni ve yarışmada dereceye giren 3 şiirin seslendirildi. Pınarhisar Spor Kulübünün Halk oyunları gösterisi gerçekleştirdi. Sivil Toplum Kuruluşlarının geçiş töreninden sonra kapandı.

Haber Merkezi

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com