Ana Sayfa Gündem, Spor 8 Kasım 2023 317 Görüntüleme

EtnoTır Kırklarelili çocuklarla buluştu

Geleneksel spor ve oyunları tanıtmak ve deneyimleme imkanı sunmak için yola çıkan EtnoTır’da Kırklarelili çocuklar Cumhuriyet’in 100. Yıl coşkusunu oyunlarla birlikte yaşadı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu EtnoTır ile birlikte gerçekleştirilen bu muazzam etkinlik, tarihine ve kültürüne sahip çıkan bir toplumun, geleneksel oyunlarını ve sporlarını gelecek nesillere aktarmada önemli bir rol oynadı. Gerçekleştirilen bu etkinlik ile birlikte bölge halkı, köklerine dair pek çok değerli bilgi ve deneyim kazanmış, ayrıca çocuklar ve gençler  için de unutulmaz anılar oluşturuldu.

EtnoTır ile mas güreşi, geleneksel okçuluk, ok savaşları, mangala, 9 taş 3 taş, Salıncak, kale oyunu, çömlek WR gözlük, gibi geleneksel spor ve oyunları çocuklar  ve gençlerle  buluşturuluyor.

Haber Merkezi

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com