Ana Sayfa Gündem, Spor 18 Kasım 2023 282 Görüntüleme

Babaeski Balkan Türkleri Dayanışma Derneği efsane sporcuyu andı

Babaeski Balkan Türkleri Dayanışma Derneği, Naim Süleymanoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle  mesaj yayınlayarak efsane sporcuyu andı.  

Babaeski Balkan Türkleri Derneği spor tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan efsane halterci Naim Süleymanoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Mesajda; “Naum Şalamanov değil, Naim Süleymanoğlu!

Halterde küçük cüssesine rağmen kaldırdığı, sadece kiloya vurulacak cinsten ağırlıklar değildi. Kaldırdığı o ağırlıklar aslında hiçe sayılan Bulgaristan Türklerinin acılarıydı. Tüm dünyaya ilan edercesine; yer çekimine, Demir Perde’ye, sağır kulaklara inat en yükseğe taşıyordu halkının acısını ve çığlığını.

18 Kasım 2017’de tedavi gördüğü hastanede karaciğer yetmezliği nedeniyle vefat eden efsane halterci Naim Süleymanoğlu, ruhun şad mekanın cennet olsun…” dedi.

Haber: Ezgi Balmumcu

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com