Ana Sayfa Gündem, Sağlık 23 Kasım 2023 940 Görüntüleme

Büyükmandıra Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim verildi

18-24 Kasım Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası ve Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi Bababeski Büyükmandıra Anadolu lisesi öğrencilerine Babaeski İlçe Sağlik Müdürü Uzm. Dr. Fatma Banu İşler, İlçe Sağlık Müdürlüğü  Doktoru Edanur Bayrak Şube Sorumlu Ebeleri Duygu Tosunoğlu, Nergiz Özhan, Seda Oktay tarafından eğitim verilip broşür dağıtıldı.

Dünya Antimikrobiyal Direnç Farkındalık Haftası nedeniyle yapılan bilgilendirmede; Antimikrobyal direnç (AMD) giderek artan yüzdeleri, ortaya çıkan yeni direnç mekanizmaları ve çoklu ilaca dirençli bakteriler nedeniyle tüm dünyayı ilgilendiren ciddi bir halk sağlığı tehdidi olduğu belirtildi.

Direncin sonucu olarak, antibiyotikler ve diğer antimikrobiyal ajanlar etkisiz hale gelir ve enfeksiyonların tedavisi zor veya imkansız hale geldiği anlatıldı.

Bu durumun hastalığın yayılma, ciddi hastalık ve ölüm riskini artırır. Mevcut antimikrobiyal ilaçlarla tedavi edilemeyen enfeksiyonlara neden olan çoklu ve pan-dirençli bakterilerin yayılması özellikle endişe verici olduğunun altı çizildi.

Eklem replasmanları, organ nakilleri, kanser tedavisi, büyük cerrahi operasyonlar ve diyabet, astım gibi kronik hastalıkların tedavisi de dahil olmak üzere pek çok tıbbi prosedür AMD nedeniyle daha riskli hale geldiği bildirildi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com