Ana Sayfa Gündem 27 Kasım 2023 317 Görüntüleme

ÇAKIR; “BU DAVET BİZİM!”

DİSK/EMEKLİ-SEN MYK Üyesi Mehtap Çakır,  10 Aralık 2023 Pazar günü saat 13:00’da Ankara Anıtpark’ta yapılacak “BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ”ne sendikaları, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, oda ve baroları, kadınları, gençleri, kısaca emekli olan olmayan bütün halkı davet etti.

“TÜM EMEKLİLERİ SENDİKAMIZ DİSK EMEKLİLER SENDİKASINA ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Çakır; “Disk/Emekliler Sendikası olarak, emekli mücadelesi içinde en büyük sendikayız. Konfederasyonumuz Disk’ten aldığımız güçle, Disk’e bağlı tek emekliler sendikası olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle 16 milyon emeklinin örgütlenmesi, haklarının farkında olup hakkı olanı talep etmesi için Türkiye çapında örgütlenmeyi büyütmek, önceliğimizdir ve bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Emeklinin insanca yaşama hakkının gasp edildiği, herkes için olduğu gibi emekli için de zor yaşam şartlarının artık katlanılamayacak duruma geldiği, siyasi iktidarın emekliyi, emekçiyi yok saydığı, devletin üzerinde adeta yük gördüğü son 21 yıllık süreçte, toplumun her kesimi  ve biz emekliler de yaşamıyor, adeta sürünüyoruz. Bu haksız gidişata dur demenin tek yolu, hakkımız olanın peşinde koşmak, on yıllarca çalışıp rahat bir emeklilik hayatına yatırım yaptığımızı düşünürken içine düştüğümüz yoksulluk durumuna itiraz etmek, haklarımızı aramaktır. Tüm bunlar için sendika çatısı altında örgütlenerek güç olmanın, sesimizin daha gür çıkmasının kaçınılmaz bir gerçek olduğu ayan beyan ortadadır. Tüm emeklileri sendikamız Disk Emekliler Sendikasına üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

“BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNDE OLACAĞIZ”

Büyük emekli mitingi için açıklamalarda bulunan Çakır; “Emekli örgütlenmelerinin önündeki engellerin kaldırılması, sendikalı toplu pazarlık veya sözleşme hakkının alınması ile emeklilerin ekonomik, sosyal ve demokratik talepleri doğrultusunda eylem birliği oluşturduğumuz Tüm Emeklilerin Sendikası ve Emekliler Dayanışma Sendikası ile Sendikamız Disk Emekli-Sen’in ortaklaşa gerçekleştireceği 10 Aralık Ankara “BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ”nde olacağız.  Taleplerimizi AKP iktidarına bir kez daha duyurmak için, itibarsızlaştırma, yoksullaştırma politikalarına ve emeklilikte ayrımcılığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı insanca bir yaşam ve toplu sözleşmeli sendika hakkımız ve gelirde adalet, vergide adalet için biz emekliler Ankara’da buluşacağız” dedi.

“TALEPLERİMİZ ORTAK VE NETTİR”

Emeklilerin talepleri hakkında açıklamalarda bulunan DİSK/EMEKLİ-SEN MYK Üyesi Mehtap Çakır;

“Taleplerimiz ortak ve nettir;

* Emekli maaşları insanca yaşanacak bir düzeye çekilmelidir.

* Kamu emekçilerine ödenen 8.077 lira ayrımsız bütün emeklilere ödenmelidir.

* En düşük emekli aylığı asgari ücret tutarında olmalı ve alt sınır olarak ( kök ücret ) kabul edilmelidir. Asgari ücret belirlenirken yoksulluk sınırı baz alınmalıdır.

* Her emekli ve hak sahibine yılda 4 defa asgari ücret tutarında yasal ve resmi ikramiye ödenmelidir.

* Sağlıkta katkı payı kaldırılmalı, şehir içi toplu taşıma da emekliler ve hak sahiplerine ulaşım ücretsiz olmalı, özel halk otobüsleri kamulaştırılmalıdır.

* EYT mağdurlarının yeni mağduriyetleri ortadan kaldırılarak kademeli bir geçiş sistemi kabul edilmeli, emekliler arasındaki uçurumun giderilmesi için acilen bir intibak yasası çıkarılmalıdır.

* 2024 yılı bütçesi emeklilerin talepleri dikkate alınarak yapılmalıdır.

* Emeklilerin sendika kurmaları önündeki engeller kaldırılmalıdır” dedi.

“EMEKLİ OLAN OLMAYAN BÜTÜN HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ”

 “BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ”ne bütün halkı davet ettiklerini belirten Çakır; “Hak ettiğimiz insan onuruna yaraşır bir yaşam için, emeklilikte ayrımcılığa eşitsizliğe, adaletsizliğe karşı 10 Aralık 2023 Pazar günü saat 13:00’da Ankara Anıtpark’ta yapılacak “BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ”ne sendikaları, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, oda ve baroları, kadınları, gençleri, kısaca emekli olan olmayan bütün halkımızı davet ediyoruz. Bu davet bizim!

Yerel yönetimlerden, Belediyelerden talebimizdir; sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Ankara’ya Mitinge gidecek emeklilerimize lütfen yardımcı olun, araç tahsis edin, yanlarında olduğunuzu hissettirin! Emeklinin durumu malum, Ankara’ya gidip gelmek, maddi olarak büyük yük.. Belediye Başkanlarımızdan önemle rica ediyoruz, yardımcı olacaklarına inanıyoruz” dedi.

“YOLUN AÇIK OLSUN DEĞERLİ BAŞKANIM”

Miting çağrımızı yaptıktan sonra, kamuoyuna, Trakya örgütlenmesi hakkında bilgi veren DİSK/EMEKLİ-SEN MYK Üyesi Mehtap Çakır; “Trakya’da İstanbul ve ilçeleri hariç, Babaeski, Lüleburgaz, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ Şubelerimiz olmak üzere 5 Şube ve Havsa, Uzunköprü, Keşan, Enez, Saray, Marmara Ereğlisi olmak üzere 6 Temsilcilik ile örgütlenmiş durumdaydık. Ancak bazı şubelerimiz ve temsilciliklerimiz fazlasıyla gayretli, bazıları ise daha yavaş tempoda bir çalışma içindeydiler. Şimdi bu şube ve temsilcilikleri daha aktif hale getirmek zamanıdır. Bu amaçla son bir yıldır, örgütümüzü, Trakya’yı en iyi şekilde temsil etmek, büyümesine ve eylemliliğine yön vermek adına bir bölge temsilcisi arayışı içerisindeydik. Trakya Bölge Temsilciliği görevine MYK olarak henüz bir atama yapmamış olduğumuzdan, Şubeler arası kopukluk, birlikte hareket edememe anlamında eksiklikler yaşıyorduk. Tüm bu sorunları çözmek için Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü’nde 3 dönem muhtarlık yapmış, yaşamı toplumsal mücadele içinde geçmiş ve bu anlamda en iyisi olduğuna karar verdiğimiz Selami Tezcan arkadaşımızı Merkez Yürütme Kurulu kararı ile  Trakya Bölge Temsilcisi olarak atadık ve 18 Kasım 2023 tarihinde İzmir’de gerçekleştirdiğimiz Başkanlar Kurulu toplantımızda, görevlendirme yazısı bizzat Genel Başkanımız Cengiz Yavuz tarafından kendisine teslim edilmiş ve Genel Başkanımızın başarı dilekleri ile Trakya Bölge Temsilcimiz Selami Tezcan görevine başlamıştır. Bundan sonra Trakya örgütlenmesini sağlamak, Genel Merkezimizin koyduğu eylemliliklerin yapılmasını organize etmek ve bölgedeki emekli mücadelesini büyütmek üzere görev yapacaktır. Selami Tezcan Başkanımıza, Disk Emekli-Sen Merkez Yürütme Kurulu olarak başarılar diliyoruz.

Mehtap Çakır olarak şahsım adına ayrıca kendisini kutluyor, görevinde başarılar diliyorum. Yolun açık olsun değerli Başkanım” dedi.

Haber: Erhan Ertürk

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com