Ana Sayfa Gündem 5 Aralık 2023 167 Görüntüleme

Kırklareli’nde kış lastiği kontrolleri başladı

Kış lastiği kullanım zorunluluğunun başlamasıyla beraber Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması kontrollere başladı. Kış lastiği 01 Aralık 2023 ve 01 Nisan 2024 tarihleri arasında zorunlu olarak kullanılacak.

Soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamının sağlanması, uygunsuz lastik kullanımından kaynaklanan trafik kazalarının ve trafik kazası neticesinde ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi ve sürücüler üzerinde sürekli denetim algısı yaratılması amacıyla kış lastiği denetimleri başlandığı belirtildi.

01 – 03 Aralık 2023 tarihleri arasında 3 gün süreli yapılan denetimlerde (2910) ticari araç kontrol edildiği açıklandı.

Kontroller sırasında 136 sürücüye Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendiği, 45 araç trafikten men edildiği, 9 kişinin sürücü belgesine geçici olarak el konulduğu, 1 hacizli ve yakalamalı araç, 1 arama kaydı bulunan şahıs yakalandığı bildirildi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com