Ana Sayfa Gündem, Sağlık 17 Aralık 2023 1338 Görüntüleme

Yüksek kaliteyle hastaya erişim kolaylaştı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü herkesin sağlık hakkında kolayca ulaştığı bir olayın detaylarını kamuoyu ile paylaşarak sağlık hizmetinde erişimin kolaylığına vurgu yaptı.

Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Birimine kayıtlı yatağa bağımlı 87 yaşında bir hastanın ilaç raporu evde sağlık ekipleri tarafından yerinde değerlendirildi. Sonrasında Sağlık Bakanlığının imkanlarıyla uzaktan bağlantıyla Üroloji Uzm.Dr. Tamer Çomaklı söz konusu hastanın ilaç raporunu düzenledi.

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü bu tip hizmetle beraber evinden dışarı çıkamayacak durumda olan yatağa bağımlı hastaların sağlık kuruluşlarına gelmeden ihtiyaçları olan raporları evlerinde düzenlenebildiği vurgulandı.

Yapılan bilgilendirmede; “Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğümüzün 12/2022 tarihli ve 87307621-419-E-87307621-419-2608 sayılı yazına istinaden Bakanlığımızın hedef ve politikaları kapsamında herkesin sağlık hakkına kolaylıkla ve yüksek kaliteyle erişimini kolaylaştırmak vizyonu ekseninde belirlenen usul ve işlem basamakları takip edilerek izlemi yapılmış ve tanı almış eve ya da yatağa bağımlı hastalara yerinde sağlık raporu düzenlenmesi ve uygulanması uygun görülmüştür” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com