Ana Sayfa Gündem 4 Mart 2020 1443 Görüntüleme

Vergi Bilinci

Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, 24 Şubat 2020 tarihinde başlayan Vergi Haftası kapsamında, ‘Vergi Bilinci’ konulu video izleme etkinliği gerçekleştirildi.
Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, öğrencileri vergi konusunda bilinçlendirmek amacı ile ‘Vergi Bilinci’ konulu video etkileşimli tahtalar üzerinden izletildi.
Vergi Haftası Nedir?
Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında; verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amaçlanıyor.
Vergi Nedir?
Vergi, kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla, kişilerden ve kuruluşlardan kanun yolu ile toplanan paralardır.
Vergi Bilinci Nedir?
Bilinç, Türk Dil Kurumu sözlüğünde insanın kendisini ve çevresini tanıma yeteneği, şuur, temel bilgi, temel görüş olarak tanımlanmaktadır. Herhangi bir şeye dair bilinç, o şeye dair farkındalık, o şeyin önemine dair şuur, o şeye dair bilme durumunu temsil eder.
Vergi bilinci ile işaret edilen, vergi yükümlülüğüne dair görev, sorumluluk anlayışına sahip olmaktır.

HABER: SEVDE GÜL MALİT

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com