Ana Sayfa Gündem 5 Ocak 2024 496 Görüntüleme

“Ninemin Tarifleri Atölyesi”nde Keçi Patisi(çörek) yapıldı

Hundi Hatun Yurt Müdürlüğü, “Ninemin Tarifleri Atölyesi” ile lezzet dolu bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Hundi Hatun Yurt Müdürlüğü, öğrencileri arasında kaynaşmayı ve geleneksel lezzetleri yaşatmayı hedefleyen “Ninemin Tarifleri Atölyesi” etkinliğinde bir araya geldi. Bu özel etkinlik kapsamında Trakya Yöresine ait olan ve büyüklerin deyimiyle “Keçi Patisi (çörek)” yapılıp, katılımcılara ikram edildi.

Müdürlük tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrenciler hem birbirleriyle daha yakın tanışma fırsatı buldu hem de geleneksel lezzetleri öğrenme şansını elde ettiler. “Ninemin Tarifleri Atölyesi” adı altında düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin mutfakta bir araya gelip birlikte çalışmaları, hem iletişimi güçlendirdi hem de kültürel mirası yaşatma amacını taşıdı.

Yapılan açıklamada; “Hundi Hatun Yurt Müdürlüğü İşletmemiz mutfağında “Ninemin Tarifleri Atölyesi” için bir araya geldik. Trakya Yöresine ait, büyüklerimizin deyimiyle ‘Keçi Patisi(çörek)’ yapıp afiyetle yedik. Kızlarımızın ellerine sağlık” dedi.

Haber: Ezgi Balmumcu

Fotoğraf: GSB Kırklareli Yurtları sosyal medya

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com