Ana Sayfa Gündem 5 Mart 2024 178 Görüntüleme

Kırklareli, Erasmus+ Programı ile Avrupa’dan Gelen Öğrencilere Ev Sahipliği Yapıyor

Kırklareli, Avrupa Birliği’nin Erasmus+ Programı kapsamında Romanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenlere ev sahipliği yapıyor. Romanya’nın Dambovita şehrinden gelen Colegiul National Pedagogic “Constantin Cantacuzino” Targoviste mesleki eğitim kurumu öğrencileri, 2023-1-RO01-KA121-VET-000148133 numaralı proje ile Kırklareli’nde eğitim deneyimi yaşıyor.

Bu kapsamda, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında eğitim gören 10 öğrenci ve bir refakatçi öğretmen, Kırklareli il merkezindeki Atatürk İlkokulu’nda iki hafta boyunca uygulamalı staj gerçekleştiriyor. Uygulamalı staj programı, öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dökme ve gerçek çalışma ortamında deneyim kazanma fırsatı sunuyor.

Romanya’dan gelen öğrenci grubu ve refakatçi öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’u makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrenciler, staj deneyimlerini paylaşmanın yanı sıra, aldıkları eğitimin önemini vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürü, öğrencilerle mesleki eğitimin değeri üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Erasmus+ Programı, öğrencilere kültürler arası etkileşim ve mesleki gelişim imkanı sunarken, aynı zamanda ev sahibi şehirlerde eğitimin önemini vurguluyor. Bu proje, öğrencilere sadece teorik bilgilerle değil, aynı zamanda pratik deneyimle meslek hayatlarına adım atmaları için bir fırsat sunuyor.

HABER:EZGİ BALMUMCU

FOTOĞRAF: Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com