Ana Sayfa Gündem 13 Mart 2024 171 Görüntüleme

“Sağlık Evde Başlar” Projesi Yaşlılara Yönelik Hizmet Kalitesini Arttıracak

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü, Kırklareli Üniversitesi, ve Yaşlı Bakım Teknikerleri Derneği arasında gerçekleştirilen işbirliği, “Sağlık Evde Başlar” Projesi adı altında yaşlı bireylere yönelik önemli bir adımı temsil ediyor. Proje, 2023-2024 ve 2024-2025 akademik yıllarında Hemşirelik Bölümü ve Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerinin staj günlerinde yaşlılara ve bakıcılarına yönelik yaşam kalitelerini arttırmayı, aileleri ve bakıcıları eğitmeyi, verilen hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Nilgün Sema Çomaklı başkanlığında gerçekleşen toplantıda, proje detayları ele alındı. Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Dr. Okay Kaşıkeman, Kırklareli Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Hülya Arıkan, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Ezgi Bİtek, Öğr. Gör. Dr. Mustafa Helvacı, Kırklareli Eğitim Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Birimi sorumlu hekimi Dr. Ecem Pınar Aydın ve Yaşlı Bakım Teknikerleri Derneği Başkanı Neslihan Yalçındağ, projenin önemli paydaşları arasında yer aldı.

Projenin hedefleri arasında, üniversite öğrencilerinin stajyer/profesyonel çalışma yoluyla toplumsal hassasiyet, sorumluluk bilinci ve edindikleri bilimsel bilgileri uygulama fırsatı yakalaması da bulunuyor.

Kırklareli’nde yaşlı nüfusun sağlık ve bakım ihtiyaçlarının giderek arttığı bir gerçeği doğrultusunda, “Sağlık Evde Başlar” Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte, yaşlı bireylerin sağlık ve yaşam kalitesinin artması, ailelerin ve bakıcıların bilinç düzeyinin yükseltilmesi, ve sağlık hizmetlerindeki kalitenin iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

HABER MERKEZİ

Fotoğraf: Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com