Ana Sayfa Gündem 15 Mart 2024 193 Görüntüleme

Öğrenciler Babaeski Gaziler Derneği’ni Ziyaret Etti

Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu banka ve sigortacılık öğrencileri, öğretim görevlisi Dr. Demet Onur Kalta önderliğinde, tarihî bir anı yaşamak ve yaşananları doğrudan tanıklarından dinlemek amacıyla Babaeski Gaziler Derneği’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette, Babaeski Gaziler Derneği Başkanı Namık Kahraman ve diğer gaziler, 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın izlerini hatırlamak için bir araya geldiler. Konuşmacılar arasında yer alan Murat Beyazıt ve Ekrem Karacatan, o dönemde Kıbrıs’ta yaşananları öğrencilerle paylaşarak büyük harekatın detaylarına ışık tuttular.

Gaziler, Beşparmak Dağları’nda Rumlar ve çetelerle yaşanan mücadeleyi anlatırken duygusal anlar yaşandı. Yaşadıkları zorlu süreçteki fedakarlıklarını ve mücadele ruhunu öğrencilere aktaran gaziler, o günleri unutmadıklarını ve her zaman hatırlayacaklarını vurguladılar.

Öğrenciler, bu anlamlı ziyarette tarihî bir dönemin tanıklarıyla bir araya gelmenin önemini bir kez daha kavradılar. Babaeski Gaziler Derneği’nin kapıları, gelecek nesillere tarihî mirası aktarma ve anıları yaşatma amacıyla her zaman açık olacak.

HABER:AYLİN AYAZ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com