Ana Sayfa Gündem 23 Mart 2020 716 Görüntüleme

Kaymakam Elmacıoğlu’ndan kan bağışı

Türk Kızılay’ın Babaeski’de düzenlendiği kan bağışı kampanyasına bir destekte Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu’ndan geldi.

Haber: Umut AL

Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, Türk Kızılay’ın Babaeski’de düzenlendiği kan bağışı kampanyasına destek vererek kan bağışında bulundu.

Babaeski’de Hükümet Konağı önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına Kaymakam Şenol Levent Elmacıoğlu da katılarak bağışta bulundu. Gerekli sağlık kontrollerinin yapılması ve bilgilendirmenin ardından kan veren Kaymakam Elmacıoğlu, kan bağışının ülkede sürekli ihtiyaç olduğunu söyleyerek, kan bağışı kampanyasında görev alan ve kan bağışına destek veren herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.

Kimler kan bağışında bulunabilir?

18-65 yaş aralığında 50 kilogramın üzerindeki her sağlıklı birey kan bağışçısı adayı olabilir. (19 yaşından gün almak, 65’ini doldurmamak gerekir.)
İlk kez kan bağışında bulunacaklar için üst yaş sınırı: 61 yaşından gün almamış olmalı. Düzenli kan bağışçıları için üst yaş sınırı 65 yaşını doldurduktan, 70 yaşından gün alana kadar kan bağış merkezi doktorunun onayı olmak şartıyla yılda en fazla 1 kez olmak üzere kan bağışlayabilir.

Kan vermenin sağlığa yararı var mıdır?

Kan bağışlamanın sağlığa herhangi bir yararı olduğuna dair bilimsel bir çalışma yoktur. Kan bağışının bağışçıya en önemli faydası hiç tanımadığı üç kişinin hayatını kurtarmaktır.

Hangi aralıklarla kan bağışında bulunabilirim?

Tam kan bağışında;
Erkekler 90 günde bir.
Kadınlar 120 gün de bir.

Kan bağışı sırasında hastalık bulaşma riski var mı?

Kan bağışı işlemi boyunca kullanılan tüm malzemeler tek kullanımlık ve sterildir. Sizler için kullanılan malzemeler işlem sonunda kalite standartlarına uygun şekilde imha edilirler. Bu süreç içerisinde herhangi bir hastalık bulaşının olması söz konusu değildir.

Ödül/Madalya sistemi nedir?

Türk Kızılayı güvenli kanın düzenli kan bağışçı profili ile gerçekleşeceği düşünmektedir. Bu anlayışla kuruma gönüllü olarak düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara anı olarak kalması için madalya/ödül sistemi oluşturulmuştur.

Türk Kızılayı’na Kan Bağışı Merkezi fark etmeksizin 10 kez bağış yapan bağışçımıza BRONZ MADALYA, 25 kez bağış yapan bağışçıya GÜMÜŞ MADALYA, 35 kez bağış yapan bağışçıya ALTIN MADALYA, 45 kez bağış yapan bağışçıya PLAKET takdim edilmektedir. Madalya ve plaketler hak edilen yılın bir sonraki senesinde 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü itibari ile Kan Bağışı Merkezlerimiz tarafından teslim edilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com