Ana Sayfa Gündem 30 Mart 2024 229 Görüntüleme

KADIN GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜNÜ KUTLADI

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında, Babaeski Girişimci Kadınlar Derneği tarafından ‘Dar Alanda Uzun Hikâyeler’ adlı tiyatro gösterisi sahne edildi.

Babaeski Belediyesi işbirliğiyle Tansa Düğün Salonu’nda düzenlenen organizasyona 450 katılımcıyla Babaeski halkı yoğun ilgi gösterdi. Gösteriye AKP Babaeski Belediye Başkan Adayı Fırat Yayla, Trakya Bölgesi Tiyatrolar Birliği Başkanı Cem Kılınç, Trakya Bölgesi Ve Balkanlar Tiyatrolar Birliği Genel Sanat Yönetmeni Barış Ali Çeliker, Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Ünsal Vural da katıldı.

Organizasyon, Babaeski Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülsüm Güler Can’ın konuşmasıyla başladı. “Her kadının içinde bir cevher var. Ben üyelerime inanarak bu işe giriştim.” ifadelerini kullanan Can, Babaeski’nin girişimci kadınlarının tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi ve bu konuda Babaeskililerden destek beklediğini öne sürdü.

Cem Kılınç ve Barış Ali Çeliker’e dernek üyeleri tarafından hazırlanan el işi ürünler hediye edildi. Program sonunda veda ve teşekkür konuşmasını dernek üyesi Gülçin Düzmen Yakut gerçekleştirdi.

DERNEĞE ZİYARET

Başkan Can’ı dernekte ziyaret ettik ve Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla hazırlanan tiyatro oyunu hakkında söyleşide bulunduk. Oyunun hazırlanma süreci hakkında “Her şeyden önce üyelerimizin özverili çalışmasını takdir ediyorum. Bu süreçte tiyatroyla ilgisi olmayan ev hanımlarını oyuna hazırlayan hocam Gülçin Düzmen Yakut’a da ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim. ‘Dar Alanda Uzun Hikâyeler’ oyununu ortaya koyabilmek için babasını toprağa verip ertesi gün çalışmalarına devam etti.” dedi.

“TÜM İMKÂNSIZLIKLARA RAĞMEN EKİP RUHU ASLA KAYBEDİLMEDİ”

“Oyunu iki ay gibi kısa bir sürede çıkardık. Ekibimizde tiyatro geçmişi olan kimse yok.” Diyen Can, “Oyunumuzu izlemeye gizli jüri gönderildiği bilgisini aldık. Trakya Amatör Tiyatro Oyunları Ödülüne talibiz.” ifadelerini kullandı.

 “BELEDİYEDEN DERNEĞİN DIŞINDA STAND İSTİYORUZ.”

Babaeski Kadın Girişimciler Derneği, belediyeden ve vatandaştan destek talep ediyor. Dernek üyelerinin el işlerini halkla buluşturmak adına belediyeden stand istediklerini açıklayan Can, derneğin tüm gider ve ihtiyaçlarının yine dernek içinden sağlandığına konuşmasında yer verdi.

Misafirperverliğinden ve hoş sohbetinden dolayı kendisine teşekkür ederiz.

HABER:AYLİN AYAZ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com