Ana Sayfa Gündem 30 Mart 2024 227 Görüntüleme

Başkan Ilık’tan Belu Gıda Atölyesi’ne ziyaret

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’nin merkezinde bulunan Bademlik Mahallesi’nde faaliyet gösteren Belu Gıda Atölyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında işletme sahipleri Nermin-Güven Ege, Soner Ilık’a işletmeleri hakkında bilgiler verdi.

Nermin-Güven Ege, işletmelerinin bebekler için ek gıda ürettiğini ve bu ürünlerin başlangıç döneminden itibaren güvenle tüketilebilecek nitelikte olduğunu belirtti. Özellikle taze sebzelerden ve meyvelerden ürettikleri bebek çorbaları, sebzeli kaşık mamaları ve meyveli bebek muhallebilerinin yüksek protein değerleriyle dikkat çektiğini ifade etti.

Belu Gıda Atölyesi’nin ürünlerinin süt ve yumurta alerjisi olan bebekler için de uygun olduğunu vurgulayan Ege, ürünlerinin analizlerinin Kırklareli Üniversitesi tarafından yapıldığını ve atölyelerinin pilot tesis olarak seçildiğini söyledi. Üretim süreçlerinde herhangi bir katkı maddesi, koruyucu veya kıvam artırıcı kullanılmadığını belirten Ege, ürünlerin tamamen doğal ve taze olduğunu vurguladı.

Ayrıca, Belu Gıda Atölyesi’nin kendi bahçelerinde tarımsal ilaç kullanmadan yetiştirdikleri sebzeleri ve meyveleri kullanarak üretim yaptığını dile getiren Ege, sürekli taze ek gıdalar hazırlamak için mevsiminde az az ve sık sık üretim yaptıklarını aktardı. Ek olarak, işletmenin tarımsal üretici olmaları sebebiyle süreçlerinin her zaman denetime açık olduğunu belirtti.

Belu Gıda Atölyesi’nin, sebze bazlı ek gıda üretiminde doğallığı ve tazeliği ön planda tutarak bebeklerin sağlıklı beslenmesine katkı sağladığı vurgulandı. Soner Ilık’ın ziyareti sırasında, atölyenin üretim ve kalite standartlarına verdiği önem ve doğal ürünlerle sağlıklı beslenme konusundaki öncülüğü de gözler önüne serildi.

HABER: EZGİ BALMUMCU

Fotoğraf: Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com