Ana Sayfa Gündem 16 Mayıs 2024 326 Görüntüleme

Öğrencilerle Birlikte Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesini Ziyaret Etti

Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, Babaeski’de bulunan Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyarete öğrenciler de katılarak, Çanakkale Destanı’ndan kalan savaş malzemelerini inceledi.

Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla, müze ziyareti sırasında öğrencilere tarihin önemini vurgulayarak, “Çanakkale Savaşı, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği büyük mücadelenin önemli bir simgesidir. Bu mücadelede kullanılan savaş malzemeleri, bizlere geçmişimizi ve şehitlerimizin fedakarlıklarını hatırlatıyor. Bugün burada öğrencilerimizle birlikte tarihimizi yakından tanıma fırsatı bulduk.” dedi.

Öğrenciler de müze ziyaretinden büyük bir heyecan duyduklarını belirterek, tarihi eserleri incelemekten ve Çanakkale Savaşı’nın anlamını öğrenmekten memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, ziyaretçilere Çanakkale Savaşı sırasında kullanılan silahlar, mermiler, askeri kıyafetler ve diğer tarihi eserleri sergileyerek, ziyaretçilere geçmişte yaşanan büyük mücadeleyi hatırlatmayı amaçlıyor.

Babaeski Belediye Başkanı Dr. Fırat Yayla’nın öğrencilerle birlikte gerçekleştirdiği müze ziyareti, tarih bilincinin ve milli şuurluğun gelişmesine katkı sağladı.

HABER: EZGİ BALMUMCU

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com