Ana Sayfa Gündem 8 Haziran 2024 251 Görüntüleme

Yerli ve Milli Tohumların Kullanımı Artıyor

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerli ve milli tohumların kullanımının gün geçtikçe arttığına dair önemli bir gelişme duyurdu.

Çiftçilere yönelik olarak yerli ve milli tohumların tanıtılması ve ekilişlerinin yaygınlaştırılması amacıyla, Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilen Buğday, Arpa ve Yulaf tohum çeşitleri ile Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilen Mısır tohum çeşitlerinin, 2023-2024 yıllarında ilin merkez ve ilçelerinde kurulan demonstrasyonların dönem kontrolleri gerçekleştirildi.

Müdürlük yetkilileri, çiftçiler tarafından ilgiyle takip edilen yerli ve milli tohum demonstrasyonlarının, hasat zamanının gelmesiyle birlikte üreticilerin de katılımıyla düzenlenecek olan “Tarla Günü” organizasyonuyla tamamlanacağını belirtti. Bu organizasyonlar, çiftçilerin deneyimlerini paylaşmaları ve tohum çeşitlerinin verimliliği hakkında bilgi alışverişinde bulunmaları için önemli bir fırsat sunacak.

Yerli ve milli tohumların kullanımının artması, yerel tarımın güçlenmesine ve çeşitliliğin korunmasına katkı sağlayacaktır. Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu konuda çiftçilere destek vermeye devam ederek, yerli tohumların ekimini teşvik etmeyi ve tarımsal çeşitliliği korumayı sürdürecektir.

HABER: EZGİ BALMUMCU

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com