Ana Sayfa Gündem 10 Haziran 2024 212 Görüntüleme

Dünya Çapında Matematik Başarısı

Kırklareli, eğitimdeki üstün başarılarına bir yenisini daha ekledi. Kırklarelili öğrenci Ali Berke Akçay, matematik alanında dünya birincisi oldu. Kırklareli Valisi Birol Ekici, 5 Haziran 2024 Çarşamba günü Özel Lüleburgaz Akım Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Uluslararası Başarılar Sertifika Töreni’ne katılarak büyük bir başarıya imza atan öğrencileri onurlandırdı.

Törende konuşan Vali Birol Ekici, özellikle matematik alanında dünya birincisi olan Ali Berke Akçay’ı ve diğer derece alan öğrencileri tebrik etti. Ekici, “Bu başarılar Kırklareli’nin eğitimdeki kalitesini ve öğrencilerimizin azmini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve öğrencilerimizin kararlılığı sayesinde bu önemli başarıları elde ettik” dedi.

Vali Ekici, konuşmasında öğretmenlerin ve öğrencilerin gayretlerinin önemine vurgu yaptı. “Öğrencilerimizin gösterdiği bu azim ve öğretmenlerimizin yaptığı özverili çalışmalar, Kırklareli’nin eğitimdeki başarısının temelini oluşturuyor. Ali Berke Akçay’ın dünya birinciliği, tüm öğrencilerimiz için ilham kaynağı olacak niteliktedir” şeklinde konuştu.

Kırklareli Valiliği ve eğitim kurumları, öğrencilerin uluslararası alanda daha fazla başarı elde edebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Ekici, “Bu başarıların devamı için elimizden gelen tüm desteği vermeye devam edeceğiz. Ali Berke Akçay ve diğer başarılı öğrencilerimizin yolu açık olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ali Berke Akçay’ın elde ettiği bu dünya birinciliği, Kırklareli’nin eğitimdeki başarı hikayesine yeni bir sayfa ekledi. Bu tür başarıların artarak devam etmesi, il genelinde büyük bir gurur ve motivasyon kaynağı oldu.

HABER: AYLİN AYAZ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com