Ana Sayfa Gündem 12 Haziran 2024 303 Görüntüleme

Fil Otu Üretimi İçin İlk Adım Atıldı

Vize ilçesi Akıncılar köyü muhtarı Halil Ergene, tarımsal üretimde önemli bir yeniliğe imza attı. Halil Ergene, 500 m² alana 600 adet Maralfalfa (Fil Otu) çeliği dikerek üretim için ilk adımı atmış oldu. Fil otunun, özellikle hayvancılıkta yem olarak kullanılması, bu yeni girişimi daha da anlamlı kılmakta.

Halil Ergene, hem tarımsal üretim hem de hayvancılıkla uğraşan bir üretici olarak, fil otunu hayvanlarını beslemede kullanmayı planlıyor. Fil otu, genellikle hayvan yemi olarak tercih edilen, yüksek verimi ve zengin besin içeriği ile dikkat çeken bir bitki. Hızlı büyümesi ve hem taze hem de silaj olarak kullanılabilmesi, fil otunu hayvancılıkla uğraşan çiftçiler için değerli bir yem kaynağı haline getiriyor.

Vize ilçesindeki bu yenilikçi adım, tarımsal üretimde çeşitliliğin ve yeniliklerin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

HABER: EZGİ BALMUMCU

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com