Ana Sayfa Gündem 17 Temmuz 2024 397 Görüntüleme

253 Gül Fidanı Toprakla Buluştu

Kırklareli Valisi Birol Ekici, 15 Temmuz Derneği Yöneticisi Ayşe Varank Arslantürk, Şule Yılmaz, Muteber Ayabak ve İl Protokolü ile birlikte, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir törene katıldılar.

15 Temmuz 2016 akşamı hain darbe girişimine karşı meydanlara çıkarak Milletin Zaferi için aziz canlarını feda eden 253 demokrasi şehidimiz, Kırklareli 15 Temmuz Şehitleri Anıtında dualarla yad edildi. Törende, şehitlerimizin anısına 253 gül fidanı toprakla buluşturuldu.

Vali Birol Ekici ve beraberindekiler, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törende, 253 demokrasi şehidimizin anısına 253 gül fidanı dikerek, onların hatırasını yaşatmak için anlamlı bir adım attılar. Vali Ekici, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, milletimizin demokrasiye olan inancını ve vatan sevgisini en güçlü şekilde ortaya koyduğu bir gündür. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz,” dedi.

Etkinlik, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti ve demokrasi şehitlerimiz için okunan dualar ve yapılan konuşmalarla devam etti. 15 Temmuz Şehitler Anıtı ziyareti ardından gerçekleştirilen fidan dikimi, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Kırklareli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, demokrasi şehitlerinin anısını yaşatarak ve onları dualarla yad ederek birlik ve beraberlik içinde bir kez daha demokrasiye olan bağlılığını gösterdi.

HABER: AYLİN AYAZ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com