Ana Sayfa Gündem 15 Ağustos 2024 418 Görüntüleme

BAŞKAN YAYLA BURGAS’TA

Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut ve Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla ile beraberindeki heyet bir takım temaslarda bulunmak üzere Bulgaristan’a gittiler.

Bulgaristan ziyareti kapsamında Türk heyeti, Bulgaristan Cumhuriyeti Burgas Valisi Prof. Dr. Mariya Neykova’nın daveti ile,  “Ortak Çalışma ve Karşılıklı İşbirliği Toplantısı”na katıldı. Ayrıca, Karadeniz Havzası Kirliliğin Azaltılması ve Akıllı Atık Yönetimi Projesi ile Interreg IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Programı kapsamında Karahıdır Korusu’nun geliştirilmesi için başvurduğu projelerle Bulgar yetkililerle bir araya gelen heyet daha sonra Türk Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

KARAHIDIR KORUSU YENİLENECEK

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut Bulgaristan ziyaretinde, “Karnobat ve Kırklareli Geleceğe Yatırım Yapıyor Projesi” kapsamında, partner kuruluş yetkilileriyle biraraya geldi.

Bulut ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Karahıdır Korusu’nun fiziki şartlarının geliştirilerek, yurtiçi ve yurtdışından gelen misafirlerimizin de ilgi göstereceği bir konuma gelmesi için attığımız adımlar hızlanıyor.  Karahıdır Korusu; oldukça kapsamlı olan Bulgaristan Interreg Next Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde, “Karadeniz Havzası’nın Kentsel, Kırsal ve Kıyı Bölgelerinde Kirliliğin Azaltılması ve Akıllı Atık Yönetimi Çözümlerinin Geliştirilmesi İçin İşbirliği Projesi” ile “Interreg IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı” doğrultusunda yenilenecek.” Dedi.

AHMET GÖKHAN SARIÇAM: “ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam Bulgaristan ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda; “Bulgaristan Cumhuriyeti Burgas Valisi Prof. Dr. Mariya Neykova’nın nazik daveti üzerine, Burgas’ta düzenlenen “Ortak Çalışma ve Karşılıklı İşbirliği Toplantısı”na katıldık.

Sınır komşularımızla kurduğumuz işbirlikleri bizim için son derece kıymetli. Prof. Dr. Mariya Neykova’ya davetleri için teşekkürlerimizi iletiyoruz.” Dedi.

Sarıçam ayrıca, “Karadeniz Havzası Kirliliğin Azaltılması ve Akıllı Atık Yönetimi Projesi ile Interreg IPA CBC Bulgaristan-Türkiye Programı kapsamında Karahıdır Korusu’nun geliştirilmesi için başvurduğumuz projelerle Bulgar yetkililerle bir araya geldik. Sınır ötesi işbirliğini güçlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

BAŞKAN YAYLA: “BABAESKİ İÇİN İŞBİRLİĞİ”

Ziuaretin ardından bir açıklama yaparak Bulgaristan gezisini değerlendiren Babaeski Belediye Başkanı Fırat Yayla: “Bulgaristan Cumhuriyeti Burgas Valisi Prof.Dr. Mariya Neykova’nın daveti üzerine gerçekleştirilen “Ortak Çalışma ve Karşılıklı İşbirliği Toplantısı’na Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Nazif Yılmaz, Kırklareli Valimiz Sayın Birol Ekici, Kırklareli Milletvekilimiz Sayın Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Belediye Başkanımız Sayın Derya Bulut ve Türk heyetimiz ile birlikte katılım sağladık. Karşılıklı yapılan görüşmeler sonucunda Babaeski’miz için ekonomi, ticaret, sosyal ve kültürel projelerde yakın iş birliği içerisinde olup gelecek için birlikte yol alacak olmamamızın mutluluğunu yaşıyorum.

Nazik davetleri ve ağırlamalarından dolayı Burgas Valisi Sayın Dr.Maria Neykova ve heyetine teşekkür ediyorum.

Daha sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na heyetimiz ile ziyarette bulunduk. Başkonsolosumuz Tolga Orkun’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

HABER: EZGİ BALMUMCU

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com