Ana Sayfa Gündem 22 Ağustos 2024 487 Görüntüleme

2024 Hasat Fiyatları Açıklandı

Babaeski Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Arslan, 2024 yılı hasat dönemine ilişkin biçerdöverle yapılacak hasatların fiyatlarını kamuoyuyla paylaştı. Kırklareli İli İstişari Hasat Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda belirlenen bu fiyatlar, tarla sahipleri ve biçerdöverciler arasında yapılacak anlaşmalarda uygulanacak.

Başkan Arslan’ın verdiği bilgilere göre, 2024 yılı hasat sezonunda geçerli olacak fiyatlar şu şekilde belirlendi:

  • Ayçiçek Bitkisi: Kıyıcısız biçim için 230,00 TL, kıyıcılı biçim için 250,00 TL.
  • Mısır: 400,00 TL.
  • Çeltik: 900,00 TL.

Bu fiyatlar, KDV dahil olarak hesaplanacak ve çiftçilerin hasat dönemindeki maliyetlerini daha iyi planlamalarına yardımcı olacak. Belirlenen fiyatların, tarım sezonunda verimliliği artırmayı ve hem tarla sahipleri hem de biçerdöverciler için adil bir anlaşma sağlamayı hedeflediği vurgulandı.

Başkan Arslan, çiftçilere ve biçerdöver sahiplerine bu fiyatlar doğrultusunda anlaşmalarını yapmaları tavsiyesinde bulunarak, “Bu fiyatlar, çiftçilerimizin maliyetlerini karşılayabilmesi ve biçerdövercilerin emeklerinin karşılığını alabilmesi adına dikkatle belirlenmiştir. Her iki tarafın da bu fiyatlara göre anlaşmalarını yapmaları, hasat sürecinde verimliliği ve memnuniyeti artıracaktır,” dedi.

Belirlenen bu fiyatlar, Babaeski’deki çiftçiler ve biçerdöver sahipleri için hasat döneminde önemli bir rehber niteliği taşıyor.

HABER MERKEZİ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com