Ana Sayfa Gündem 24 Ağustos 2024 309 Görüntüleme

 “Çiftçiyi Küstürürseniz Felaket Kaçınılmaz Olur!”

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 22 Ağustos 2024 tarihinde Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde önemli temaslarda bulundu. Saha çalışmalarının bir parçası olarak, CHP Babaeski İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Olağan Halk Toplantısı’na katılan Gündoğdu, partililerle bir araya geldi, güncel siyasi olayları değerlendirdi ve saha çalışmalarına dair görüş alışverişinde bulundu.

Gündoğdu, toplantının ardından Babaeski Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, Babaeski Ziraat Odası Başkanlığı ve Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek yerel tarım ve ticaret sorunlarını yerinde inceledi.

Gündoğdu, AKP’nin 22 yıldır uyguladığı tarım politikalarının üretici ve tüketici üzerindeki olumsuz etkilerini eleştirerek, “AKP’nin uyguladığı hatalı tarım politikaları nedeniyle çiftçimiz zor durumda. Üreticinin tarlada para etmeyen ürünleri, markette ve pazarda cep yakıyor. Dünya genelinde gıda fiyatları düşerken, ülkemizde artış devam ediyor” dedi.

Tarım sektöründeki üretim planlamasının yetersizliğine de dikkat çeken Gündoğdu, “İlgili Bakanlık, hem üretim planlamasını yapmıyor hem de çiftçiyi ‘Planlama yapmadan ekiyorsunuz’ diyerek suçluyor. Bu yaklaşım, kendi çiftçisini yok sayıp, yabancı çiftçiyi koruyan çarpık bir anlayışı temsil ediyor” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, mevcut iktidarın sorunlara çözüm bulmaktan uzak olduğunu belirterek, “Yorgun ve yıpranmış bir iktidar artık milletimize, çiftçimize, emekçimize, esnafımıza ve emeklimize verecek bir şey kalmamıştır. CHP olarak, halkın yanında olmaya ve dertlere derman olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tema Tasarım | Osgaka.com