Ana Sayfa Gündem 23 Eylül 2024 137 Görüntüleme

DEV HİZMET

Küpeleme Hizmeti Birlikten

Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci ile Kırklareli  İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca  ile 2024 yılı Soykütüğü ve Önsoykütüğü kapsamında küpeleme ve kayıt işlemlerinin yapılmasına dair protokol imzalandı.

Küpelemede tek yetkili

Başkan Ali Dermenci 20 Eylül Cuma Günü İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca ile bir araya geldi.

Birliğin 2010 yılından bu yana 14 yıldır kesintisiz ve başarılı bir şekilde yürüttüğü küpeleme hizmeti, imzalanan protokolle tüm il genelini ve tüm yetiştiricileri kapsayacak şekilde genişletildi.

İmzalanan Protokolle Küpelemede tek yetkili kuruluşun Birlik olduğunu söyleyen Dermenci hizmet ağının genişletildiğini belirtti.

Dermenci, “Bizler statümüzde hayvancılık alanında faaliyet gösteren en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Birliğimize hizmet ettiğimiz yıllar boyunca üyelerimiz için en kaliteli hizmeti başarılı bir şekilde sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Yaptığımız özverili ve başarılı çalışmalarımızın sayesinde 1. Derece Tarımsal Örgüt olduk. Bu da Birliğimizin başarısını ve kalitesini göstermektedir.

Hizmetlerimize hizmet ekliyoruz

Tutulan düzenli kayıtlar sayesinde yetiştiricilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak konumda olan Birliğimiz İl genelinde faaliyet gösteren 7.053 işletme ve bu işletmelere ait  yaklaşık 154.000 hayvana hizmet verecektir.

Saha personellerimizin özverili çalışmaları kapsamında Birliğimiz Merkez İlçe, Lüleburgaz, Babaeski, Kofçaz, Vize, Pınarhisar, Pehlivanköy ve Demirköy ilçelerimizdeki İşletmelerde doğan (0-180 gün aralığındaki) soykütüğü ve ön soykütüğüne kayıtlı buzağıların küpelenmesi, kayıt altına alınması ve takip işlemleri Birliğimiz tarafından yapılacaktır.

Düşük küpe hizmeti tekrar Birliğimizde

İmzalanan protokolle Düşük Küpe hizmeti de tekrar Birliğimiz tarafından yapılacaktır.

Tüm yetiştiricilerimizin düşük küpe kayıtları titizlikle takip edilerek işleme alınacak ve böylelikle yetiştiricilerimizin küpeleme ve düşük küpe gibi sorunu en minimuma indirilecektir.

Yalnız Yetiştiricilerimizin hayvanlarının kulak küpesindeki numarası silinmiş, çift kulağında küpesi olmayan ve sadece tek kulağında küpesi olan hayvanlarının bilgilerini Birlik merkez-şube bürolarına ya da Birlik saha personeline bildirmeleri gerekmektedir.

İmzalanan protokol İlimiz hayvancılığına ve tüm yetiştiricilerimize hayırlı olsun” dedi.

HABER MERKEZİ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com