Ana Sayfa Gündem 21 Ekim 2024 73 Görüntüleme

UYUŞTURUCUYA DUR DE!

Kırklareli Narkotik Şube ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele bilgilendirme toplantısı, Babaeski Cumhuriyet İlkokulu’nda gerçekleşti. Toplantıya Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı Nevzat Acar, Babaeski İlçe Emniyet Müdürü Zafer Menekşeoğlu, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, mahalle ve köy muhtarları ile birim amirleri katıldı.

Polis Memuru Murat Kaymak tarafından sunulan bilgilendirme, uyuşturucunun tanımı, bağımlılık döngüsü ve uyuşturucunun toplum üzerindeki etkileri gibi konuları ele aldı. Kaymak, uyuşturucu maddelerin merkezi sinir sistemine zarar verdiğini, kişinin hem fiziksel hem de psikolojik dengesini bozduğunu belirtti. Ayrıca, bu maddelerin toplumda ekonomik ve sosyal çöküntüye yol açarak bireyleri ve aileleri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Madde bağımlılığının tanımını da açıklayan Kaymak, bağımlılığın, insanın yaşamına gerekli olmayan maddeleri kullanmaya başlaması ve devamında bu maddeleri bırakamaması durumu olduğunu söyledi. Bağımlılığın başlama sebepleri arasında merak, arkadaş ısrarı, kişisel ve ailesel sorunlar gibi unsurların yer aldığını belirtti.

Bağımlılık döngüsüyle ilgili olarak, maddeyi bir kez kullanan kişinin genellikle tekrar denemeye yöneldiğini ve zamanla kendisini kontrol edemez hale geldiğini ifade eden Kaymak, bu sürecin birey üzerinde fiziksel ve psikolojik yıkıcı etkileri olduğunu anlattı.

AIDS, Hepatit B ve C gibi ciddi hastalıklara yakalanma riskinin arttığını ve bağımlı bireylerin, madde temini için hem kendi hem de çevresindekilerin maddi kaynaklarına zarar verdiğini vurgulayan Kaymak, bağımlılığın aile ve toplum üzerinde büyük yıkıma yol açtığını ifade etti.

Son olarak, uyuşturucu madde ticaretinin terör örgütleri ve suç kartellerinin önemli bir finans kaynağı olduğuna dikkat çeken Kaymak, toplumun gençlerini bu tehlikeden korumanın ve uyuşturucu ticaretiyle mücadele etmenin önemini vurguladı. Toplantıda, uyuşturucu ile mücadelede en hızlı ve etkili yolun emniyet güçlerine ihbarda bulunmak olduğu hatırlatıldı.

Uyuşturucu ve zararlı maddelerle mücadelede toplumun tüm kesimlerine büyük sorumluluk düştüğü belirtilerek, çocukların ve gençlerin korunması adına farkındalık çalışmalarının artarak devam edeceği ifade edildi.

HABER: AYLİN AYAZ

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com