Gümrük ve Turizm İşletmeleri Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret AŞ (GTİ) Genel Kurulu’na katıldı. TOBB ve 137 Oda ve Borsanın ortaklığı ile kurulan GTİ, Yap-İşlet-Devret modeli çerçevesinde kara sınır kapılarını modernize etme görevi üstleniyor.
Hisarcıklıoğlu’ndan Modernizasyon Vurgusu
Genel kurul toplantısında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sınır kapılarının modernizasyonunun ülke ekonomisi ve ticareti için büyük önem taşıdığını belirtti. İşletmelerin ve ihracatçıların daha hızlı ve verimli bir geçiş süreci yaşayabilmesi için GTİ olarak yoğun çalıştıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Modernize edilen sınır kapılarımız sayesinde hem ticaret hacmimiz artıyor hem de geçiş süresi kısalıyor” dedi.
Babaeski Ticaret Borsası da Temsil Edildi
Genel kurula katılan isimler arasında Babaeski Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ünsal Vural da yer aldı. Vural, GTİ’nin sınır kapılarında gerçekleştirilen modernizasyon projelerinin bölgesel ticaret üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, “Bu projeler sayesinde ihracat ve ithalat süreçlerimiz daha verimli hale geliyor” şeklinde konuştu.
GTİ, Ticarette Hız ve Verimlilik Sağlıyor
GTİ, bugüne kadar çeşitli sınır kapılarında gerçekleştirilen modernizasyon projeleri ile geçiş süresini kısaltarak, ticarette zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Yenilenen kapılar sayesinde lojistik sektörü ve tüm ihracatçı firmalar daha etkin hizmet alıyor.
GTİ’nin gelecekte yapmayı planladığı yeni projelerle birlikte, Türkiye’nin sınır ticaretinde daha da güçlenmesi hedefleniyor.
HABER: AYLİN AYAZ