Ana Sayfa Gündem 16 Haziran 2020 674 Görüntüleme

“Gübrenizi yetkili bayiden alınız”

Babaeski İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Küçük, üreticilerin gübre satın alırken dikkat etmeleri gereken hususlar ile ilgili açıklamada bulundu.

Müdür Küçük, “Üreticilerimizin tarımsal üretimde büyük bir gider olan gübreleri satın alırken ve kullanırken dikkatli davranması gerekmektedir” diyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Zaman zaman gübre ithalatçısı ve üretici firmaların ambalajlarını taklit ve tağşiş etmek suretiyle piyasada sahte gübre satışı yapılabilmektedir.

Ülkemizde üretmek ya da ithal etmek suretiyle tarımsal üretimde her yıl milyonlarca ton gübre kullanılmaktadır. Bu kadar büyük bir sektör olması ne yazık ki kötü niyetli insanların iştahını kabartmaktadır. Bakanlığımız ve İlçe Müdürlüğümüz bu kötü niyetli girişimleri önlemek için piyasa denetimlerini rutin olarak yapmaktadır. Yapılan bu denetim çalışmalarının etkinliğinin arttırılması için gübre bayilerimizin ve çiftçilerimizin de bu konuda bilinçli olmaları önemlidir.

Gübre satın alırken şu hususlara dikkat edilmeli:

Gübrenizi yetkili bayiden alınız. Gübrenizi alırken mutlaka fatura, makbuz vb. belgenizi alınız. Satın aldığınız ürünün ambalajını ve etiketini mutlaka kontrol ediniz. Satın aldığınız gübre çuvalı üzerinde, ürün adı, içeriği, parti no, tescil no, lisans no ve karekod ve barkod etiketi gibi bilgilerin olmasına dikkat ediniz. Gübre Dağıtıcı Belgesi olmayan, gezici bayi ve tanımadığınız kişi ya da kuruluştan gübre almayınız.
Değerli üreticilerimiz, tarımsal girdilerin içerisinde önemli bir paya sahip olan gübre alırken yukarıdaki hususlara dikkat ediniz. Ayrıca yukarıdaki hususlara aykırı bir durum tespit ettiğinizde İl/İlçe Müdürlüklerimize ve adli makamlara müracaat ediniz” dedi.

Haber: Umut AL

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com