Ana Sayfa Gündem 25 Temmuz 2020 622 Görüntüleme

Haftabaşı 35 dereceyi göreceğiz

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Babaeski’de yaşanan sıcak havaların etkisinin önümüzdeki günlerde de etkili olacak.Sıcak bir haftasonunun ardından Pazartesi günü Babaeski’nin 35 dereceyi görmesi bekleniyor.

HABER: SEVDE GÜL MALİT

Babaeski’de yarın az bulutlu bir hava hakim olacak. Yarın için en düşük 17 derece, en yüksek 33 derece olması bekleniyor. Pazar günü ise Babaeski’de yine az bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken, hava sıcaklıklarının 1 derece artması bekleniyor. 27 Temmuz Pazartesi günü ise, Babaeski ve civarında sıcak havanın hakim olacağı ve en düşük hava sıcaklığının 19 en yüksek hava sıcaklığının ise 35 derece olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiler doğrultusunda tahmin edilen hava olaylarının seyri değişmezse Babaeski ve civarı 27 Temmuz 2020 Pazartesi günü ilerideki 5 günün en yüksek değerlerini görmüş olacak. 28 Temmuz 2020 Salı günü ise Babaeski’de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklar 2 derece düşerek 32 dereceyi bulacak.
Sağlık alanında uzmanlar ise, vatandaşların mecbur olmadıkça bu sıcak günlerde dışarıya çıkmamaları konusunda uyarılar yapıyor. Uzmanlar, kronik rahatsızlığı bulunanlar, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ve çocukların ayrıca dikkatli olmaları gerektiği konusunda hemfikir.
Artan hava sıcaklıklarıyla birlikte vücutta yaşanan sıvı kaybının da insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğini ifade eden uzmanlar bu dönemlerde vatandaşlara bol bol su tüketmeleri konusunda tavsiye de bulundu.
Sıcaklık artışının iyiden iyiye hissedildiği bu dönemde sokak hayvanlarının da unutulmaması konusunda hatırlatma da bulunuldu. Vatandaşlardan evlerinin önüne ve sokaklardaki gölge yerlere sokak hayvanları için birer kap su bulundurmaları konusunda duyarlı olmaları istendi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com