Ana Sayfa Gündem 28 Eylül 2020 611 Görüntüleme

Köylerimiz Canlanıyor Projesi…

Vize Evrenli Köyü’ndeki çocuk oyun parkı hizmete girdi. Kırklareli Valisi Osman Biğlgin’in himayelerinde başlatılan “Köylerimiz Canlanıyor Projesi” kapsamında ilk olarak 18 köye çocuk oyun alanları ve çevre düzenlemesi, 15 köye ise tarihi taş çeşmeler yapılacak. Ayrıca3 yıl içerisinde ise Kırklareli’nde bulunan tüm köylere çocuk oyun alanı ve çeşme yapılması planlanıyor.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in himayelerinde başlatılan “Köylerimiz Canlanıyor Projesi” kapsamında İl Özel İdaremizce Köylerimize kurulması planlanan Çocuk Oyun Parklarından yapımı tamamlanan Vize Evrenli Köyündeki Çocuk Oyun Parkı hizmete girdi. Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Değerli çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir ortamda mutluluk içinde oyunlarını oynamaları dileğiyle, Evrenli köyümüze hayırlısı olsun.” Denildi.
“Köylerimiz Canlanıyor Projesi”
Valimiz Sayın Osman BİLGİN’in himayelerinde başlatılan “Köylerimiz Canlanıyor Projesi” ile geleneksel hayatımızın temelinde köy olmasına karşın artan sanayileşme ve tarım sektöründe yaşanan köklü değişimler dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de kentleşme yönünde artan bir toplumsal değişim sürecini ortaya çıkarmıştır. Bugün sosyal hayatımızı belirleyen en önemli olgu kırsal alanlardan kentlere yönelen nüfus akımlarıdır. Köylerde yaşayan insanların kentlere göç etmesinde kentin çekiciliğinden çok köyün iticiliğinin de payı olabileceği düşüncesiyle, köylerde yaşayan vatandaşlarımızın modern imkânlara erişebilecekleri bir köy ortamı oluşturmayı amaçlayan projemiz ile ilk aşamada 18 köyümüze çocuk oyun alanları ve çevre düzenlemesi, 15 köyümüze tarihi taş çeşmeler yapılacaktır.3 yıl içerisinde ise ilinizde bulunan tüm köylere çocuk oyun alanı ve çeşme yapılması planlanmıştır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com