Ana Sayfa Gündem, Sağlık 17 Kasım 2020 1969 Görüntüleme

Pazarda da YASAK

Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bir karar ilk olarak Babaeski’de Fatih Caddesi’nde sigara içilmesi yasaklanmıştı. Şimdi de; her hafta Babaeski’de Perşembe günü kurulan Perşembe pazarı’nda artık sigara içmek yasaklandı. Sigara içme yasağının yanısıra, pazara giden vatandaşlarda HES kodu aranacak ve HES kodu olmayanların pazara girişine izin verilmeyecek.
Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu alıkları bir kararla; “İl, ilçe ve beldelerimizdeki mahalle/semt pazar yerlerine sigara içe yasağı getirilmesine ve vatandaşların Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yapıldıktan sonra mahalle/semt Pazar yerlerine girişlerine müsaade edilmesine oy birliği ile karar verildi” denildi.
Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ayrıca; “14.11.2020 tarihinden itibaren uygulamada herhangi b ir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden fiiller içinse adli mercilere suç duyurusunda bulunulmasına” karar verildiği ifade edildi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com