Ana Sayfa Gündem 18 Kasım 2020 735 Görüntüleme

Lavantalar Toprak ile buluştu

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi tarafından uygulamaya konulan “Babaeski’nin Mor Renkli Kraliçesi” Projesi Kapsamında Lavanta Fidesi Dağıtım Töreni 16 Kasım 2020 Pazartesi günü Babaeski Müsellim Köyünde Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin’nin katılımıyla gerçekleşti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, “Babaeski’nin Mor Renkli Kraliçesi” Projesi Kapsamında Lavanta Fidesi Dağıtım programının ardından Babaeskili üretici Emek Akyıl ile Hülya Açıkel’in üretim yaptığı tarlaları gezerek, tarlaların mor renkli kraliçeleri lavantaları toprak ile buluşturdular.

Lavanta fidelerinin toprakla buluşmasının ardından, Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada; “Babaeski’nin Mor Renkli Kraliçesi” Projesinin amacı Babaeski ilçemizde lavanta yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak, birim alandan yüksek gelir sağlayan alternatif ürün yetiştiriciliğini teşvik etmek ve sanayi sektörüne hammadde temin etmektir.
Ayrıca İlimiz genelinde devam eden ‘’Lavanta Yetiştiriciliği’’ projesiyle; atıl ve kıraç arazilerin değerlendirilerek il ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, kırsal alanda yaşayan üreticilerimizin refah seviyelerini arttırmak amaçlanmaktadır. Böylece ilimizde alternatif tarım ürünü çalışmalarını yaygınlaştırmak, lavanta yetiştiriciliği yapmak isteyen ve desteğe ihtiyaç duyan üreticilerimize destek olarak ilimizde kırsal turizmi canlandırması hedefleniyor.
Üreticilerimiz her şeyin en iyisine layıktır…
Her şey Kırklareli için” denildi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com