Ana Sayfa Gündem 5 Şubat 2021 1400 Görüntüleme

Babaeski Çöğürtlen deresi ıslah edilecek

Devlet Su İşleri (DSİ) Kırklareli 112. Şube Müdürü Nurettin Kıvrak, Babaeski’deki Çöğürtlen deresinin taşkın riskine karşı ıslah edileceğini belirtti.

 

HABER: CEYHUN ÇOLAK

Devlet Su İşleri (DSİ) Kırklareli 112. Şube Müdürü Nurettin Kıvrak projemiz 2021 yılı proje çalışmalarımız içerisinde idi, taşkın ile ilgili bir durum değil zaten hazır olan bu projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz dedi.

Proje taşkın sahası Kırklareli İli, Babaeski İlçesi merkez yerleşim yeridir. Pekmez deresi 16 km2 yağış alanına sahip olup kuzey – güney istikametinde akmaktadır.

 

Kırklareli İli Babaeski İlçesi merkezini Pekmez Deresi taşkınlarından korumak için 3686metre uzunluğunda betonerme U kesitli kanal, 9 adet menfez(köprü) ve 1 adet yaya köprüsü olmak üzere, taban genişliği 8 metre, yüksekliği 2 metre olacak şekilde 706metresi ızgaralı toplam 3682 metre ıslah yapılacaktır.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Kırklareli 112. Şube Müdürü Nurettin Kıvrak, Babaeski Çöğürtlen deresinin taşkın riskine karşı ıslah edileceğini belirtti.

Kıvrak, gazetemize yaptığı açıklamasında, 3 bin 686 metre uzunluğundaki derenin yatay genişliği 8 metre, dikey ise 2 metre olacak şekilde betonarme kanal ile ıslah edileceğini söyledi.

Islah çalışmaları kapsamında ayrıca 9 menfez ve yaya köprüsünün yapılacağını anlatan Kıvrak, çalışmaların kısa sürede başlayacağını ifade etti.

Dere ıslah çalışmaları ile taşkın riskinin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını dile getiren Kıvrak, taşkın risklerine karşı tüm dere yataklarında çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kırklareli’ne yapılan yatırım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Nurettin Kıvrak, yatırımların tamamlanması için her şeyi yapacaklarını dile getirdi.

DSİ Kırklareli 112. Şube Müdürü Nurettin Kıvrak ayrıca DSİ’nin Kırklareli için çok güzel projeleri olduğunu ifade etti.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com