Ana Sayfa Gündem 18 Mart 2021 1251 Görüntüleme

Babaeski’de 120 fidan doğayla buluştu

Loverun Türkiye grubu 15 Kadın sporcu tarafından kurulmuş bir farkındalık ekibidir. Amaçları ülke bazında çeşitli illerde örgütlenip sporun ve doğanın hayatımızdaki önemini anlatabilmek, farkındalık oluşturmak ve bu amaçla çeşitli etkinliklere imza atmaktır.

 

Sporu doğa ile birlikte yaşayarak, ülkemizin yeşil dokusunun geliştirilmesine katkıda bulunma hedefiyle “2000 Fidan 1 Orman” kampanyasının ilk etabı olan LOVERUN BABAESKİ KOŞUYOR grubunun düzenlemiş olduğu fidan dikme etkinliğinde 120 adet fidan (fıstık ağacı ve selvi) toprakla buluşturuldu.

Orman Müdürlüğü ve Babaeski Belediyesinin katkıları ile gerçekleştirilen etkinliğe Trakya’nın ilk maraton koşucularından Babaeski’li Ruziye KABAK, Firdevs MEHMETOĞLU ile Koşucu Arzu Balmumcu öncülük etmiş olup şenlik havasında dikimler gerçekleştirildi.

Etkinliğe Bursa LOVERUN SPOR ETKİNLİKLERİ FARKINDALIK GRUBU yöneticilerinden Mehmet İşsever, Selime Sarı, Edip Muhammet Karabacak, Zehra Sarı ve minik koşucu Ömer Sarı, LOVERUN Balıkesir yöneticilerinden Toprak Ateş, LOVERUN İstanbul koşucusu Tuncay Coşkun, Bursa’dan Drone teknisyeni Yusuf Türk ve fotografçı Abdulsamet Balki ile birlikte teknik ekipler teçhizatlarıyla katılım sağladılar.

 

LOVERUN BABAESKİ KOŞUYOR yönetimi etkinlik sonrası yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

“Pandemi kurallarına ve sosyal mesafeye dikkat ederek yapmış olduğumuz bu organizasyon minik öğrencilerin ve velilerinin keyifle etkinliğe katılım yaparak, yaşayarak öğrenme modelinin ne kadar yararlı olduğunu bize tekrar hatırlattı. Umarız geleceğe gerçekten nefes olabiliriz.  Bu sosyal sorumluluk ve farkındalık hareketi her geçen gün hızla büyümekte ve başarı hepimizin başarısı olacaktır.

İlk etabı Babaeski’de gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinin fidanların ekim zamanları ve yapılan analizle toprak yapısına uygun fidanların belirlenmesinin ardından diğer etapları Bursa, Balıkesir, Çanakkale , Adana, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin Dört bir tarafında gerçekleştirilecektir.”

 

Yönetici Mehmet İşsever yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

“Yaşamış olduğumuz zorlu süreçte hava, nefes, oksijen, spor ve sağlığın öneminin daha fazla anlaşılması sebebiyle 2021 Ocak ayı sonlarında başlatılan bu kampanyayı düzenleme kararı aldık. Sporcu ve doğasever vatandaşların ilgisi de büyük oldu.

Şu ana dek 1000 fidanı toprakla buluşturduk 2000 rakamı sadece simgesel, binlerce fidanın toprakla buluşması için her gün yeni talepler için planlamalar yapılmaktayız.

Ne mutlu ki bize; istenilen amaca hızlı ve emin adımlarla yürümekteyiz hatta KOŞMAKTAYIZ.

Bizlere ev sahipliği yapan ve muhteşem bir organizasyona imza atan,

LOVERUN BABAESKİ KOŞUYOR ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. ”

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Vali Ekici Ankara’da

Vali Ekici Ankara’da

Tema Tasarım | Osgaka.com