Ana Sayfa Gündem 29 Mart 2021 1536 Görüntüleme

Başkan Bahçıvanoğulları; “42 Milyon Kadının Hakkını Yok Sayamazsınız”

 

İYİ Parti Babaeski İlçe Başkanlığı İstanbul Sözleşmesi’nin bir kararname ile fesih edilmesini kabul etmediğini, 26 Mart 2021’de Babaeski Adil Onat Caddesinde yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

 

Babaeski Adil Onat Caddesinde düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını İYİ Parti Babaeski İlçe Başkan Yardımcısı Hava Güneş gerçekleştirdikten sonra sözü, İYİ Parti Kırklareli Kadın Politikaları İl Yöneticisi Çiğdem Bahçıvanoğulları Özkan’a bıraktı.

 

İYİ Parti Kırklareli Kadın Politikaları İl Yöneticisi Çiğdem Bahçıvanoğulları Özkan yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

 

TBMM kararıyla imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin fesih yetkisi yine TBMM’nindir.

İstanbul Sözleşmesi‘nin bir kararname ile feshini kabul etmiyor, İstanbul Sözleşmesi Yaşatır diyoruz.

Bizim mücadelemiz şimdi başladı. Bugünkü mücadelemizde bizleri yanlız bırakmayan başta hakkını arayan Babaeski’mizin yürekli halkına, Ev sahibi olarak, bu organizasyonda büyük emeği olan İYİ Parti Babaeski İlçe Başkanı Ayhan Akcan’a Yönetim Kurulu üyeleri ve tüm Babaeski teşkilatına çok teşekkür ediyoruz.

İyi ki varsınız. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Kırklareli İl Başkanımız Hilmi Hersek ve Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcımız Kürşad Yamaner’e de, desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

Her platformda bizlerden desteklerini esirgemeyen İsmet Fıçıcılar, Ferit Tufan, Adnan Işıksal, Rıza Şenol, Halil Karaca ve Muzaffer Dilbaz’a çok teşekkür ederiz.

 

“Biraz sonra sıra kime gelecek hiç bilmiyoruz!”

2001 yılında Anayasanın 90.maddesine uygun olarak kabul edilen İstanbul Sözleşmesi; Cumhurbaşkanı tarafından sabaha karşı, tek bir kararname, tek bir kişi, tek bir imza ile fesih edildi.

Bu kime göre neye göre yapıldı bilmiyoruz ama o günden bugüne kadar ardı ardına kadın cinayetleri artarak devam ediyor!

Biraz sonra sıra kime gelecek hiç bilmiyoruz!

İstanbul sözleşmesini iptal etmek; kadın ölümleri ve kadına şiddetin çığ gibi arttığı bu dönemde, biz kadınların güvenliğini hiçe saymaktan başka bir şey değildir!

Oysa; Milletin ve meclisin iradesiyle alınan kararlar, yine milletin ve meclisin iradesiyle halkının menfaatine uygun olarak iptal edilebilir.

Cumhurbaşkanının bireysel olarak aldığı bu kararla, sonuna kadar desteklediğimiz İstanbul Sözleşmesinden ayrıldığımızı öğrendik. Ülkemizde her gün işlenen kadın cinayetlerinin yok sayılması, biz Türk Kadınlarının yaşam hakkına saygısızlıktır. Anayasa ve Milletlerarası insan hakları hukukuna aykırıdır.

Biz İYİ Parti olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetimizin bize verdiği hak ve kanunlara sahip çıkacağız.

Yasal haklarımıza yapılan müdahaleler olsa da, yaşam hakkımıza yönelik bu anlamsız karara karşı çıkıyor, şiddetsiz bir hayat için mücadelemize devam ediyoruz.

Temel hak ve özgürlüklerimiz asla dokunulmaz, devredilmez ve vazgeçilmezimizdir.

İYİ PARTİ Teşkilatımız, İstanbul Sözleşmesini ve haklarımızı savunan duruşu ile her zaman kadınlarımızın yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com