Ana Sayfa Gündem 27 Nisan 2021 661 Görüntüleme

Edirne’nin Balığı Yunanistan’dan

Türkiye’de 15 Nisan’da başlayan avlanma yasağı ile birlikte Edirneli balıkçı Yunanistan’dan ithal balık getirip balık satmaya devam ediyor.
Avlanma yasağının gelmesi ile birlikte ve olta balıkçılığı ile de Türkiye’de denizlerden balık çıkmayınca balıkçılar çareyi komşu Yunanistan’dan ithal etmek buldu.  Bizim denizlerimizde balık tükendi diyen Balık Pazarı esnaflarından Hamza Köksoy,  “Bu hamsi Yunanistan’dan geldi. İthal hamsi bu. İri hamsi kilosu 50 TL. Vatandaş rağbet gösteriyor tabi ki. 50 liradan günde 2 kutu satıyoruz. 30 lira olsa 5 kutu satarız. Yaz balıkçılığı pahalı olur. Biz balık satmaya devam edeceğiz. Ağustos’un 15’ine kadar buradayız. Hamsi, istavrit Yunanistan’dan geliyor. Bizim denizlerimizde balık kalmadı. Deniz kirliliğinden balık bulamıyoruz. 4 tarafımızın deniz olmasına rağmen. Bu yıl kış olmayınca balıkta olmadı, denizlerimiz kirli,bir de bilinçsiz avlanmak var. Trol balıkçılığı var, hayvanın yumurtasını dahi alıyor o olduğu müddetçe denizde balık üreyemiyor. Bu yüzden balık bizim denizlerimizde bitti şuan”dedi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com