Ana Sayfa Gündem 19 Mayıs 2021 665 Görüntüleme

Kırklareli’de Aronia yetiştiriciliği artıyor

HABER: CEYHUN ÇOLAK

Kırklareli Vize İlçesi merkez ve köylerinde Aronia bitkisinin ekiliş alanları gün geçtikçe artmaktadır. Vize İlçesinde ilk olarak 2019 yılında 30 da’lık alanda Aronia bahçesi kurulmuş olup güncel Aronia ekili alan varlığı 250 da’dır.

Kırklareli İl Tarım ve Orman müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Aronia bitkisinde çiçeklenme döneminin başlaması ile aronia bahçelerinde kültürel işlemlerin hızı artmıştır.

Vize  İlçe Müdürü Zeynep Şeyda GÜRSU Vize ilçesi Soğucak köyünde  yaklaşık 100 da’lık bir alanda  Aronia  yetiştiriciliği yapan üreticisi Sezgin Çakan’a ait Aronia bahçesini ziyaret etmiştir. Ziyaret edilen Aronia bahçesinde farklı  dönemlerde dikilen Aronia fidanları bulunmakta, sulama arazinin  sınırında bulunan dereden  yapılmakta ve Aronia çelikleri yine arazide bulunan serada bakılmaktadır. İhtiyaç duyulan elektrik arazide bulunan güneş panellerinden elde edilmektedir. İlçe Müdürü ve üretici Aronia bahçesinde incelemeler yaparak fikir alış verişinde bulundular.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com