Ana Sayfa Bölge, Ekonomi, Gündem 2 Kasım 2021 1514 Görüntüleme

Hedef; “Küçükbaş sayısını Kırklareli nüfusunun 2 katına çıkarmak”

 Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal KACIR ve yönetim kurulu üyeleri tarafından İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet AKSOY’a ziyaret gerçekleştirildi.

Başkan KACIR ve beraberindeki Merkez Birliği heyeti ilimiz Kırklareli tarım ve hayvancılığı hakkında bilgiler aldılar.

İl Müdürü AKSOY Kırklareli’de hastalıktan ari işletme sayılarının oldukça fazla olduğuna dikkat çekerken ari hayvan sayısı bakımından Türkiye’de ilk sırada yer alındığını ifade etti. Kaliteli süt ve kaliteli üretim temasıyla süt işleme tesislerinde AB standartlarını yakalamalarıyla ihracat rakamlarının hızla arttığını vurgulayan AKSOY üretimin artarak devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Kırklareli ili ülkemizin stratejik ürünlerinden olan buğday ve ayçiçeği üretiminde önemli bir yere sahip olduğu, ülke ortalamasının üzerinde verim verdiği aktarıldı. Bitkisel üretimin tüm alanlarda en verimli şekilde değerlendirildiği ve sulu tarım arazi varlığının her geçen gün arttığına dikkat çekildi. Kuraklık ile mücadele için alternatif tasarruf yöntemlerinin yaygınlaştırıldığı bu kapsamda ilimizde ‘’Yağmur Suyu Hasadı’’ yapıldığı anlatıldı.

Meralarımızın küçükbaş hayvan potansiyelinin şuan olduğundan çok daha fazla olduğu ve hedeflerinin Kırklareli Valisi Osman BİLGİN’in talimatlarıyla küçükbaş sayısının Kırklareli nüfusunun 2 katına çıkarmak olduğuna değinildi.

Trakya arısının kısa zaman önce tescillendiği ve ilimiz Istranca bölgesinde 2010 yılından beri koruma altında yer aldığı ifade edildi. Yine bölgemize özel olarak elde edilen ‘’Meşe Balı’’ coğrafi işaret alarak tescillenerek Kırklareli ilimize katma değer sağlamıştır. Meşe balının yüksek antioksidan değerlerine sahip olduğu yapılan laboratuvar çalışmalarıyla ispatlanmış olup insan sağlığı için yüksek kaliteli bir gıdadır.

Coğrafi işarete sahip Kırklareli ilimizle özdeşen ‘’Kıvırcık Kuzu Eti, Beyaz Peynir, Hardaliye, Meşe Balı ’’ ürünler hakkında tanıtım yapılmış olup üretimle yüksek talebin karşılanması noktasında yapılacak faaliyetlerden bahsedildi.

Bakanlığımız katkılarıyla örtü altı yetiştiricilikte de ilimiz Kırklareli yüksek potansiyele sahip olup özellikle topraksız ve teknolojik sera anlamında yatırımlar artarak devam edeceği anlatıldı.

İğneada, Beğendik ve Kıyıköy balıkçı barınaklarımız mevcut olduğu ve 3 adet karaya çıkış noktasından balıkçılık faaliyetlerinin devam ettiği ifade edildi. Yaklaşık 160 balıkçı teknesi ile geçimini balıkçılıktan elde eden yöre halkı üretime katkılarını artırarak devam ettiği anlatıldı. İç sularda 6 tane alabalık üretim tesisimizle yaklaşık 130 ton kapasite ile üretime devam edildiği vurgulandı.

Yönetim Kurulu Başkanı Köksal KACIR, Tekirdağ Bölge Müdürü ve Merkez Birliği heyetine gerçekleştirdikleri nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com