Ana Sayfa Bölge, Gündem 3 Haziran 2022 503 Görüntüleme

YILSONU SERGİSİ DÜZENLENDİ

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Babaeski Halk Eğitim Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri kapsamında, Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nde yılsonu sergisi düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen yılsonu sergisinin açılışına Kırklareli Valisi Birol Ekici ve eşi Filiz Ekici başta olmak üzere, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu ve eşi İmran Elmacıoğlu, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat ve il protokolü katıldı.

 

Yılsonu sergisinin açılışında Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat bir konuşma yaptı. Tokat konuşmasında, “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Babaeski Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri kapsamında hazırladığımız  yıl sonu sergisine hoş geldiniz diyor sizlere en kalbi duygularıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bakanlığımızca, hayat boyu öğrenme kapsamındaki eğitim ve öğretim faaliyetleri aracılığıyla; bireysel, toplumsal gelişim ve istihdam öncelikli bir yaklaşımla bireyin bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek örgün eğitimin dışında hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliklerini kapsayan hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. İlçemizde de bu yıl ilk defa Hayat Boyu Öğrenme Haftası tüm halkımız, paydaş kurumlarımız, tüm okul ve kurumlarımızda coşku ile  kutlanmaktadır. Hayat boyu öğrenme kurumları faaliyetlerini her yerde herkese ulaştırmayı hedef edinmiş ve hedef edinmeye de devam edecektir.

Bu amaçla Babaeski Halk Eğitimi Merkezimizde bu yıl 25 alanda, 252  kurs açılmış ve 1301 Erkek, 4050 bayan kursiyerimiz eğitimlerini almıştır. . Özellikle İş Kur ile yapılan protokol sonucunda 3  kurs açılmış ve yaklaşık 100 kişiye günlük ücret ödenmek suretiyle eğitim yanında aile bütçelerine de katkı sunulmuş ve tüm kursiyerler iş başı yaparak istihdamları sağlanmıştır. .

Sayın Valim, Babaeski İlçemizde32 Eğitim Kurumumuzda  5118 öğrenci 371 kadrolu ve sözleşmeli , 79 ücretli öğretmenimiz ve 5351 kursiyerimizle 2021-  20222 Eğitim Öğretim yılında Eğitim Öğretim faaliyetlerimiz devam etmektedir.

İlçemizde 2015-2022 yılları arasında 5 ERASMUS + PROGRAMI PROJESİ yürütülmüş olup ilçemizden 175 öğretmenimiz ve 20 öğrencimiz Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde hareketliliklere katılmışlardır. Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programında 3 projemiz hibe desteği almıştır.  İlçemiz okullarında 8 e  Twining projesi yürütülmüş olup

bu yıl Atatürk Anadolu Lisemizin projesi  Türkiye 1.si olmuştur. Son olarak   2021 yılında kalite etiketi almış 1.178 öğretmenden puan sıralamasına göre belirlenen ilk 128 öğretmen içerisinde Babaeski Borsa İstanbul MTA Lisesi  öğretmenimiz yer alarak bizleri gururlandırmıştır.

Tuik verilerine göre Okullaşma oranlarımız;

İlkokul%99,67

Ortaöğretim%96,75

Okul Öncesi %96,6

Okur Yazar Oranımız %96,6dır

%3,4 lük oranı çok yaşlı, engelli ve dezavantajlı vatandaşlarımız oluşturmakta olup bu eğitim öğretim yılımızda Babaeski Halk Eğitimi  Merkezimizde okuma yazma alanında 21 kurs açılmış olup 6 erkek 51 kadınımız toplamda 57 kursiyerimiz okur yazarlık belgesi almışlardır. Okur yazar oranımızı daha da arttırmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Kıymetli Hazirun, Milli Eğitim Bakanlığımızın  her zaman her yerde her yaşta  eğitim  anlayışıyla . Milli Eğitim Teşkilatı olarak bizler okul çağındaki nüfusa örgün eğitim kurumlarımızda eğitim veriyoruz ve her yaştan insanımıza da her uygun ortamda açtığımız kurslarımızda, usta öğreticilerimizin nezaretinde bilgi ve beceri kazandırmaya çalışıyoruz. Bu topraklar üzerinde sahip olduğumuz en büyük güç, kültürümüzden ve tarihimizden aldığımız güçtür.

Kültürümüze ve tarihimize ait olan değerleri yaşatmak en önemli görevimiz ve geçmiş ile bugünümüzü geleceğe aktarmamız da bu topraklarda olmamıza katkı sağlayan en önemli sigortadır.
Biraz önce program akışı içerisinde yer alan ve çocuklarımız ile gençlerimizden oluşan Halk Oyunları ekipleri kültürümüzün en güzel örneklerini sergilediler, biraz sonra da açılışını yapacağımız sergideki renklerde ve nakışlarda yine kültürümüzün güzel örneklerini yaşatmak için gösterilen gayreti göreceğiz.

Her ikisi de her türlü takdire ve övgüye değer güzelliklerdir. Burada yürütülen faaliyetlerin asıl kahramanlarını kursiyerlerimiz olarak görüyoruz. Onların talepleri olmadığı sürece buralar boş kalır, böyle bir emek ve gayret de ortaya çıkmaz. Onlardan gelen her türlü talebi değerlendiren usta öğreticilerimiz bu topraklar üzerindeki kültürümüzün canlı kalmasını sağlayacak örnekleri verip, tüm birikimlerini kursiyerlere aktarmaya çalıştıkları için bizim gözümüzde çok kıymetlidir.

En zor şartlarda COVİD 19 Salgının başladığı ilk dönemlerde Babaeski Halk Eğitim Merkezimizin idarecileri kıymetli usta öğreticileri ve Meslek Liselerimizin kıymetli öğretmenleri herkes evinde salgın sürecini beklerken kurumlarımıza gelerek görev yapmak zorunda olan askerimize polisimize hemşire ve doktorlarımıza muhtarlarımıza tüm covid görevlilerine Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız tarafından temin edilen malzemelerle maske dikerek zanaatleriyle bizlere en zor zamanda büyük destek vermişlerdir. Ben sizlerin huzurunda kendilerine bir kez daha  teşekkür ediyorum.

Halk Eğitimi Merkezimiz de, önemli işbirliğinin ürünü olan bu faaliyetlere halkımızı ortak ederek güzel örnekler vermeye gayret gösteriyor. . El emeği, göz nuru eserlerle vatandaşlarımız kendilerini faydalı hissetmeye, üretici olmanın zevkini tatmaya buralarda ulaşıyorlar. Bu sergideki eserlere zamanını harcayıp emek verenleri tebrik ederken, bu serginin hazırlanmasında emeği geçen başta kurum müdürümüze, değerli usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize açılışımıza gelerek bizleri onurlandıran  siz  kıymetli misafirlerimize ve birazdan açılışını yapacağımız bu güzel sergimize ev sahibi olup bize destek veren Babaeski Esnaf ve sanatkârlar odası başkanımız Sercan Saip ÇAKICI Beye çok  teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Arz ederim.” Dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından, Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nde 2021-2022 eğitim öğretim yılı boyunca kurs programlarında hazırlanan el emeği ürünler sergilendi. Sergi alanında çini-seramik dikim, keçe, işleme-dantel çalışmaları, süsleme materyalleri ve resim sergisi yer aldı. Sergide ayrıca atık malzemelerden yapılan sanatsal uygulamalar dikkat çekti.

Sergi 1-7 Haziran 2022 haftasında Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com