Ana Sayfa Bölge, Gündem 16 Mayıs 2022 439 Görüntüleme

Fideler toprakla buluştu

Kırklareli’nin Kavakdere köyünde karpuz fideleri toprakla buluştu.  Kavakdere’de yaklaşık 20 dekarlık arazisinde karpuz üreticiliği yapan Nedai ÇELİK ve ailesi, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personelinin katılımıyla karpuz fidelerini toprakla buluşturdu.

 

 

Konu ile ilgili Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “İlimiz her ne kadar hububat ve ayçiçeği üretimi ile ön planda olsa da farklı ürünler için de iyi bir potansiyele sahiptir. Bunlardan biri de yaz sıcağında bizleri serinleten ekiminden hasadına kadar yoğun emek ve masraf isteyen karpuzdur.

Baharın gelmesiyle birlikte yaz sezonu üretimi için faaliyetler de hız kazandı. Kavakdere uzun yıllardan beri karpuz üretiminde ön sıralarda gelen köylerimizden biridir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da karpuz fideleri toprakla buluşmaya başladı.

Uzun yıllardır karpuz üretimi ile deneyimli olan üreticilerimizden Nedai ÇELİK’in yine Kavakdere Köyünde bulunan yaklaşık 20 dekarlık arazisinde ailesi ve Müdürlüğümüz teknik personelinin katılımlarıyla birlikte karpuz fidelerinin dikimi gerçekleştirildi. Dikiminden yaklaşık iki ay sonra Kırklareli halkının severek tükettiği Kavakdere Karpuzu tezgâhlarda yerini alacağını söyleyen Nedai ÇELİK, ayrıca bu tip alternatif ürünlerin yetiştirilmesinin aile işletmelerine ciddi ek gelir sağlayacağını belirtmiştir.

Nedai ÇELİK özelinde tüm üreticilerimize yazlık ürünlerinin dikim ve hasadını kapsayan bereketli bir sezon olmasını dileriz.” Denildi.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com