Ana Sayfa Bölge, Gündem 21 Mayıs 2022 460 Görüntüleme

BRİFİNG VERDİ TALEPLERİ İLETTİ

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, İstanbul Çatalca’da düzenlenen ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin de katıldığı  Yerli ve Milli Sebze Fide ve Ayçiçeği Tohumu Dağıtımı törenine katıldı. Aksoy burada Bakan Kirişçi’ye Kırklareli’ndeki tarım ve hayvancılık verilerine ilişkin brifing verdi ve ardından sektör paydaşların taleplerini iletti.

 

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit KİRİŞCİ’nin İstanbul programı kapsamında Çatalca’da Yerli ve Milli Sebze Fide ve Ayçiçeği Tohumu Dağıtımı Töreni’ne Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy da katıldı.

Bakan Prof. Dr. Vahit Kirişçi burada yaptığı konuşmada Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşının tarımın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi.

Ülkemizin tarım ve gıda sektöründe net ihracatçı bir ülke olduğunu ifade eden KİRİŞCİ, Ocak-şubat-mart ayı döneminde Türkiye’nin toplam tarımsal ihracatının 7,2 milyar dolar olduğunu belirterek, ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 146 olduğunu vurguladı.

Üretici için fide, fidan ve tohumun önemine değinen KİRİŞCİ, şöyle devam etti:

“Bakanlık olarak sizleri bürokrasiden kurtaracak sözleşmeli üretimi olabildiğince yayacak basit, anlaşılabilir, sade bir destekleme uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu Cumhuriyetimizin inşallah 2. yüz yılında yani 2023’te üreteceğimiz ürünler de dâhil olmak üzere hepimizin bu uygulamayla bu ürünlerin üretildiğini hep birlikte göreceğiz. Dijitalleşmeyi alabildiğince bu sektörün kullandığından bütün çiftçilerimizi haberdar etmiş olacağız.” dedi.

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy Bakan Kirişçi’ye Kırklareli’nin tarım ve hayvancılık verilerine ilişkin brifingvererek, ilimizdeki sektör paydaşlarının taleplerini iletti.

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com