Ana Sayfa Bölge, Gündem 10 Haziran 2022 468 Görüntüleme

Robot Yarışması Yapıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Anadolu Lisesi İş Birliğinde Kırklareli Anadolu Lisesi 1. Liseler Arası Robot Yarışması Yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Anadolu Lisesi iş birliğinde Kırklareli Anadolu Lisesi Robot Kulübü tarafından Liseler Arası Robot Yarışması düzenlendi. Robot Teknolojisi temalı, Kodlamanın Gücü sloganıyla gerçekleştirilen yarışma, Çizgi İzleyen ve Mini Sumo” olmak üzere 2 kategoride düzenlendi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yarışma ile ilgili yapılan açıklamada; “Gerçekleştirilen 1. Liseler Arası Robot Yarışması ile kodlama ve robot programlama konularında eğitim niteliğinin artırılması ve bu alanda farkındalık oluşturulması ve Lise öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması hedeflenmiştir. Bu amaçlar doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırklareli Anadolu Lisesi iş birliğinde Kırklareli Anadolu Lisesi Robot Kulübü tarafından Liseler Arası Robot Yarışması düzenlenmiştir.

Düzenlenen ve teması “Robot Teknolojisi”, sloganı ise ” Kodlamanın Gücü ”  olan Kırklareli Anadolu Lisesi 1. Liseler Arası Robot Yarışması bugün yapıldı ve “Çizgi İzleyen ve Mini Sumo” olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışmanın sonucunda kazanan öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Kalkan’ın elinden ödüllerini aldılar.” Denildi.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

4 bin imzaya ulaşıldı

4 bin imzaya ulaşıldı

Tema Tasarım | Osgaka.com