Ana Sayfa Bölge, Gündem, Spor 28 Haziran 2022 457 Görüntüleme

Kayıtlar Başladı

81 ilde Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinin her yıl uyguladığı GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları bu yılda çeşitli spor branşlarında açılacak. Bu bağlamda, Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından açılan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları kayıtları başladı.

 

Masa tenisinde okçuluğa, Judodan Yüzme dallarına bir çok branşta açılacak olan  açılan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ile, toplumda spor kültürünün oluşması, sporun çocukların ve gençlerin gelişimine katkı sağlaması amaçlanıyor.

BİR ÇOK BRANŞ VAR

Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erhan Öztürk, Babaeski’de açılacak spor kursları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bu yaz GSB Spor Okulları kapsamında ilçemizde; Basketbol, Voleybol, Taekwondo, Masa Tenisi, Cimnastik, Judo, Okçuluk, Yüzme, Step-Aerobik(Yetişkinler için), branşları yer alırken GSB Engelsiz Spor Okullarımızda ise Atletizm branşında spor kurslarımız açılacaktır.” Dedi.

KURSLAR ÜCRETSİZ

Spor kurslarına kayıt yaptırmak isteyen tüm çocuk ve gençlerin Babaeski Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 fotoğraf ile gelerek, GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları Sporcu Tanıtma Formu’nu doldurmalarının yeterli olduğunu belirten Öztürk, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“Sporun, çocuklar ve gençler üzerinde hem fiziksel gelişme yönünden hem de iyi bir kişilik gelişimi ve ruh sağlığı bakımından yararları saymakla bitmez. Çocuk spor yoluyla çevresini tanır, iletişim kurar, kendine güveni artar. Psikolojik açıdan da kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenebilmeyi öğrenir. Araştırmalar, spor yapan gençlerin spor yapmayanlara oranla daha iyi beslendiklerini, şiddete daha az başvurduklarını, insan ilişkilerinde daha başarılı olduklarını ve bunların sonucunda bağımlılıkla daha iyi bir şekilde mücadele ettiklerini göstermektedir.

Bu amaçla daha fazla çocuğumuza, gençlerimize ulaşmak ve onları spor yönlendirmek için İlçemizde antrenör ve spor branşlarımızın sayısını her geçen sene arttırmayı başarıyoruz. İlçemizde 2016 yılında 2 branşla 126 sporcuya hizmet verilirken göreve başladığım 2017 ve sonraki yıllarda hem branş hem de sporcu sayımızı her yıl arttırmayı başardık. Her sene olduğu gibi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle birlikte bu sene de hareket ederek branş sayımızı 11’e çıkartarak hedefimizi bu sene ilçemizde 1000 çocuk ve gencimize ulaşmak olarak belirledik. Ayrıca GSB Engelsiz Spor Okullarını da açarak Babaeski’de engelli özel vatandaşlarımızı da kayıt olmaya bekliyoruz.

 

05-18 yaş arası tüm çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak ve bağımlılıkla mücadele etmek amacıyla ‘’ÜCRETSİZ’’ olarak verilen spor kurslarımıza bekliyoruz.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com