Ana Sayfa Bölge, Gündem 6 Temmuz 2022 548 Görüntüleme

2.Kırklareli Lavanta Günleri

Birincisi S.S Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen Lavanta Günleri’nin ikincisi, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik ile Kırklareli Asilbeyli Köyü’nde başladı.

2. Kırklareli Lavanta Günleri etkinliğine katılan Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen çalışmaları ve hazırlıkları yerinde inceledi. Ekici ve Aksoy emeklerinden dolayı çalışanlara teşekkür etti.

2.Kırklareli Lavanta Günleri Asilbeyli Köyü Serence Tarım İşlemesine ait Lavanta Bahçesinde 2-3 Temmuz tarihlerinde gerçekleşmeye başladı.

 

Kırklareli Tarım ve Oeman İl Müdürülüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “2017 yılında 30 dekar alanda ekilişi bulunan lavanta ekilişi bugün ilimizde 1.700 dekar alana ulaşmış olup, bu alan giderek artış göstermektedir. Ekiliş alanının artması ile birlikte üreticilerimizin birlikte hareket etmeleri ihtiyacı doğmuş, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü katkıları ile 3 Nisan 2021 tarihinde kooperatif kurulmasının ilk adımları atılmış ve 8 Haziran 2021 tarihinde S.S Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve İşletme Kooperatifi kurularak faaliyetine başlamıştır.

Faaliyete geçen kooperatif 1. Kırklareli Lavanta Günleri etkinliğini gerçekleştirmiş olup, 2. Kırklareli Lavanta Günleri için gerekli çalışmaların başlamasını sağlamıştır. Lavanta üreticileri desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2. Kırklareli Lavanta Günleri hazırlıkları başlamıştır.” Denildi.

 

Bu kapsamda Kırklareli Valisi  Birol Ekici, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen çalışmaları ve hazırlıkları yerinde inceleyerek lavanta günlerine katılmış olup çalışanlara emeklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Vali Ekici ve beraberindekiler bölgedeki stantları gezerek, lavanta yetiştiriciliği,

hasadı ve satışı hakkında bilgiler aldı.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

1 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ ZİYARET

1 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ ZİYARET

Tema Tasarım | Osgaka.com